MEDICAL COLLECTION

De juiste huidzorg bij chemotherapie

JOUW HUID & MEDICATIE

Er toch goed en verzorgd uitzien, dat is wat je wilt wanneer je zware medicatie, een chemokuur of bestraling ondergaat. Er gebeurt veel met je huid, daarom wil je je huid zo goed mogelijk verzorgen. In deze periode heeft jouw huid rust en extra verzorging nodig. Je kunt zelf veel doen om je huid te kalmeren en te beschermen.

Iedere huid omhult een uniek mens
Met respect, liefde en bescherming voor de aarde en jouw huid hebben wij bewuste keuzes gemaakt. Want jouw huid is uniek en verdient aandacht. Daarbij is de natuurlijke conditie en flora van de huid ons uitgangspunt.

Het belangrijkste dat je kunt doen is de barrièrefunctie van de huid sterk houden en huidverzorgingsproducten gebruiken zonder belastende toevoegingen.

Er is veel wat je thuis kunt doen om de barrièrefunctie van de huid te versterken. Het is daarbij heel belangrijk om huidverzorgingsproducten te gebruiken zonder belastende stoffen.

IK Skin Perfection werkt met 100% actieve en groene ingrediënten, zonder huidonvriendelijke ingrediënten, geur- en kleurstoffen. Alle producten van IK zijn voorzien van het NO-label. Deze bewuste keuze van de klinisch bewezen, natuurlijke werkstoffen in hoge dosering – Groene Cosmeceuticals – maakt IK zacht en daadkrachtig voor de huid.

Onze groene cosmeceuticals worden geproduceerd:
• zonder chemische toevoegingen zoals parabenen, sulfaten en paraffine,
• zonder synthetische geurstoffen (parfums),
• zonder kleurstoffen,
• zonder belastende stoffen,
• en hebben een pH-waarde gelijk aan de huid.

Bij behandeling met bestraling mogen uw producten geen Phyto-oestrogeen bevatten (zoals onder andere Aloë vera) en behandeling verstorende bestanddelen.

Speciaal voor de extreem gevoelige huid heeft IK Skin Perfection de MEDICAL KIT samengesteld. Deze kit bevat drie producten die perfect in te zetten zijn met intensieve medicatie, chemotherapie en zelf met bestraling:

SILK+:                 Milde en ultrazachte 3-in-1 reiniging

RECOVER+:         Huidherstellende 24H crème

DE-ITCHY+:         Olie voor de gevoelige (hoofd)huid

De MEDICAL KIT is verkrijgbaar voor € 81,95

silk-2

SILK+
Milde reiniging

SILK+ reinigt en herstelt de huid op milde wijze. De zachte en romige textuur is rijk aan Vitamine B5 en stimuleert de vorming van nieuwe huidcellen.

compositie-recover

RECOVER+
Kalmerende 24H crème

RECOVER+ zorgt ervoor dat de extreem gevoelige en rode huid therapeutisch wordt behandeld. Geeft een intens gevoel van comfort en zorgt voor een zijdezacht resultaat.

deitchy

DE-ITCHY+
Herstellende olie

DE-ITCHY+ versterkt het afweersysteem van de huid. De heilzame en voedende eigenschappen zijn speciaal ontwikkeld om de gevoelige, droge en geprikkelde huid te verzachten, te kalmeren, te voeden en de hydratatie van de huid te verbeteren.

k811-ik-medical-kit

MEDICAL KIT+
De enige huidverzorging bij chemo, bestraling en intensieve medicatie

De MEDICAL KIT+ is door IK Skin Perfection speciaal voor de extreem gevoelige huid samengesteld. Deze kit bevat drie producten die perfect in te zetten zijn in combinatie met intensieve medicatie, chemotherapie en zelfs met bestraling.

jouwhuidmedicatievrouw

KIES HET BESTE
Voor jouw huid

  • Vermijd zeep, cleansers en cosmetica met irriterende ingrediënten. Was de huid met lauwwarm water en met een gezonde en milde reiniger zoals de SILK+. Let bij bestraling op dat de op de huid getekende bestralingslijnen niet verloren gaan.
  • Dep de huid droog in plaats van deze droog te wrijven.
  • Heb je last van huidschilfertjes? Ga dan je huid niet scrubben, maar overleg met je IK Huidspecialist wat je het beste kunt doen.
  • Een huid die bloot is gesteld aan chemotherapie houdt moeilijk vocht vast. Zorg daarom voor een goede pH en vochtherstellende crème of olie en breng deze 1 à 2 keer per dag aan.
  • Droge handen kun je soepeler maken door een rijke crème of bodybutter te gebruiken, zoals de Butterly Cream uit de Blooom Collection.
  • Door bepaalde chemo’s kunnen je nagels verkleuren, bros en droog worden of juist zacht en slap. Om je nagels te beschermen kunt u een nagellak gebruiken zonder formaldehyde, zoals de IK Blooom Nailblush.
  • Wanneer je de zon ingaat, gebruik dan een goede zonnebrandcrème factor 50. Tijdens een bestraling is het af te raden om met de bestraalde huid de zon in te gaan.
  • Heb je ineens last van puistjes, ga uw huid dan niet met anti-acne producten te lijf. Hier wordt het alleen maar erger van. Je hebt vermoedelijk last van folliculitis. Raadpleeg je IK Huidexpert, dermatoloog of behandelend arts over de juiste behandeling.
ph-indicator-medical-clean
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact op!