In Beautyfacts, Lifestyle, Themamaanden

Zo verzorg je je huid het best in de zomer

 

Check dit Summerproof Skinplan!

Extreme hitte, UV-straling, chloor, zeezout, wind en vochtigheid… Ook jouw huid zal er deze zomer mee te maken krijgen! Wanneer we dan onbeschermd de zon in zouden gaan, zijn rimpels, pigmentvlekken en ja, ook huidkanker de meest voorkomende effecten. Dat willen we natuurlijk niet!

Hoe verzorg je nou je huid het best in de zomer? Wij geven je tips én een handig zomerplan voor je huid!

1. reinigen met pH-hersteller

Neem ’s ochtends een snelle douche en reinig je huid met een milde reiniger zoals de SILK+. Gemakkelijk in gebruik, want de SILK+ is een 3-in-1 reiniging: reinigingsmilk, lotion met pH-hersteller en eye make-up remover in 1. Met deze reiniger wordt de pH-waarde van de huid hersteld.

2. Hydrateren

Vergeet niet te hydrateren met een goede crème! Vraag jouw IK Huidspecialist naar een crème passend bij jouw huidtype. Denk daarbij ook aan je handen.

3. Zonbescherming

Breng tenminste 30 minuten voordat je de zon in gaat de UV PROTECT+ of SUN SPF 50+ aan op je huid. Breng de producten na 2 uur opnieuw aan. Jouw IK Huidspecialist kan je meer vertellen over zonbescherming voor jouw huidtype. Zonkracht speelt ook een belangrijke rol! Hoe sterker de zon, des te sneller je verbrand. Lees er hier meer over.

4. Dode huidcellen verwijderen

Regelmatig licht scrubben is een must. In de zomer wordt de huid onder invloed van de zon voorzien van een dikkere hoornlaag (lees dode huidcellen) wat kan zorgen voor een grauwe tint. Verwijder 2x per week deze dode huidcellen met de SCRUB+.

5. Gezichtsmasker

Vergeet niet voordat je naar bed gaat de huid te reinigen en te hydrateren. Gebruik 1 à 2 keer per week het DOUBLE+ gezichtsmasker.

6. Boek een behandeling bij jouw IK Huidexpert

Zorg dat je voorbereid de zon in gaat en boek een behandeling uit het Healthy Reset 4 Fasen programma voor een stralende en gezonde huid, ook na de zomer!

IK SILK+ | Cosmeceutical 3 IN 1 CREAM CLEANSER
SILK+
IK RECOVER+ SENSITIVE REPAIRING CREAM
24H CREAMS
IK SPOTLESS+ | Cosmeceutical ANTI-AGE HAND CREAM
24H HAND CREAM
IK SUN SPF 50+ DAILY SUN DEFENSE
SUN SPF 50+
IK SCRUB+ | Cosmeceutical 3 IN 1 MICRO EXFOLIANT
SCRUB+
IK DOUBLE+ SOS OVERNIGHT MASK
DOUBLE+

Liefs, IK Skin Perfection

Aanbevolen Blogs
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search