Heb jij je skincare routine al aangepast
aan de zomerse temperaturen?

Is jouw huid zomer-proof?

De lente laat zich van haar beste kant zien met deze zomerse temperaturen! Wil jij je huid optimaal verzorgen met dit zomerse weer? Voorkom pigmentvlekken, ga een vette huid tegen en straal!

Reinigingsroutine

De hoge temperaturen zorgen voor een vettere huid en hierbij kunnen ook oneffenheden op de huid verschijnen. Een reinigingsroutine met lichtere producten die je huid laten ademen gaat je daarbij helpen. Gebruik je normaal de Silk+ als ultrazachte reiniging voor een droge en normale huid? Dan adviseren we je om je routine bij warme dagen af te wisselen met de Foam+. Gebruik bijvoorbeeld afwisselend ’s avonds de Foam+ en ’s ochtends de Silk+.

Bescherming

Het belangrijkste is natuurlijk om je goed te beschermen tegen UV-straling. De SUN SPF 50+ is daarbij dé IK-musthave. Hoe voorkom je pigmentvlekken? Door goed te smeren en je niet overdadig bloot te stellen aan de zon. Een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor, beschermt je optimaal tegen de zon! SUN SPF 50+ heeft namelijk een UVA én UVB-zonbescherming, is pH-huidvriendelijk, dermatologisch getest en perfect in te zetten na intensieve (kuur)behandelingen en bij intensieve medicatie. Om je optimaal te beschermen is het van belang om de SUN SPF 50+ iedere 2 uur aan te brengen. Doordat je transpireert gaat de zonbescherming aanzienlijk verminderen.

Wist je dat 85% van de huidveroudering te wijten is aan onbeschermde blootstelling aan de zon?

Scrubben

Scrubben zorgt ervoor dat je huid mooier bruin wordt én blijft. Door het verwijderen van de dode huidcellen (bovenste laag van je huid) komt het pigment veel beter tot zijn recht. Zo word je veel egaler bruin. Een paar keer in de week scrubben zorgt ervoor dat alle huidverzorgingsproducten die je daarna opbrengt beter worden opgenomen.
Tijdens deze warme dagen kun je Scrub+ wat vaker gebruiken. Merk je dat om de dag scrubben teveel is voor je huid? Scrub+ bevat niet alleen scrubdeeltjes maar ook ingrediënten die de dode huidcellen op zachte wijze ‘losweken’. Het volstaat om dan Scrub+ een paar minuten in te laten werken, niet te scrubben met het product maar het vervolgens direct af te spoelen. Ze geef je je huid een extra dieptereiniging zonder dat de huid geïrriteerd raakt.

Liefs, IK Skin Perfection

Recente Blogs
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact op!