Huidtype test en zonadvies

Als je weet welk huidtype je hebt, kun je ook beter inschatten wat je moet doen om jouw huid te beschermen tegen de zon. Een goede bescherming is namelijk essentieel om de huid gezond te houden en schade door UV-straling te voorkomen. Doe gratis onze Summer Skin Check om jouw huidtype te ontdekken en hoe jij deze het beste kunt beschermen en verzorgen.


Gratis zonadvies in salon

Om jou nog bewuster te maken van jouw huidtype en hoe jij het beste jouw huid kan beschermen en verzorgen tegen de zon, bieden we gratis zonadvies bij salons die zich hebben aangemeld. Je vindt een salon bij jou in de buurt via onze sun locator.


Huidtype 1 en 2

Voor mensen met een lichte huid (type 1 en 2) is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn in de zon. Deze huidtypes verbranden snel en lopen daardoor een verhoogd risico op huidkanker. Het is dan ook aan te raden om de zon te vermijden tijdens de heetste uren van de dag en om beschermende kleding te dragen, zoals een hoed en een shirt met lange mouwen. Gebruik daarnaast een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (SPF 30 of SPF 50) en breng deze regelmatig opnieuw aan.


Huidtype 3 en 4

Mensen met een middelmatige huid (type 3 en 4) verbranden minder snel dan mensen met een lichte huid, maar moeten nog steeds oppassen voor de zon. Het is aan te raden om ook bij deze huidtypes beschermende kleding te dragen en een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.


Elke dag smeren met zonnebrand

Het is belangrijk om te weten dat zonbescherming niet alleen nodig is op zonnige dagen. Ook op bewolkte dagen en in de winter kan de zon schade aanrichten.


Zonbescherming en huidtype

Voor een goede bescherming van de huid tegen de zon is het belangrijk om te weten welk huidtype je hebt. Op basis daarvan kun je maatregelen nemen om de huid te beschermen, zoals het dragen van beschermende kleding en het gebruik van een zonnebrandcrème met de juiste beschermingsfactor. Door deze maatregelen te nemen, kun je je huid gezond en stralend houden en schade door UV-straling voorkomen.

Zonbescherming producten

Het gebruik van zonproducten in combinatie met je huidtype is essentieel om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling en andere negatieve effecten van de zon. Bekijk onze zonproducten met de voordelen:

  • UVA- en UVB-bescherming
  • Natuurlijke ingrediënten
  • Oceaanvriendelijk
  • Zonder witte waas
Bekijk het gehele zon assortiment en shop nu!