Over IK Skin Perfection

Bij IK Skin Perfection geloven we in de schoonheid van iedereen. Onze missie is natuurlijke schoonheid versterken met bewezen effectieve skincare, ontwikkeld in harmonie met de natuur. IK wil haar steentje bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor mens, dier en natuur en maakt hiervoor bewuste keuzes. Onze huidverbeterende producten zijn zacht voor de (extreem) gevoelige huid en werken daadkrachtig bij ieder denkbare huidwens- of probleem. We brengen jouw huid terug naar een gezonde basis met 100% pure, krachtige, organische ingrediënten – groene cosmeceuticals – die diep doorwerken in de huid en ontwikkelt zijn volgens het NO-label - zonder huidonvriendelijke stoffen. Daarbij is de pH-waarde in onze producten afgestemd op de pH-waarde van de huid, zodat de zuurgraad van de huid wordt herstelt en in balans komt en blijft. Samen met jou brengen wij de huid stap voor stap, in 4 fasen, in perfecte conditie en werken we naar doeltreffende huidverbetering.

 

4 FASEN RESET PROGRAMMA

Verschillende factoren kunnen dagelijks het evenwicht van je huid verstoren. Hierdoor kan de huid last krijgen van onzuiverheden, droog worden of geïrriteerd raken. Wij werken daarom volgens het unieke 4-Fasen Reset programma. Hiermee resetten, herstellen, stimuleren we de huid en verkrijgen én behouden we zichtbare huidverbetering. Wij begeleiden je graag in 4 fasen naar doeltreffende huidverbetering!

LEES VERDER

Elke fase heeft haar eigen unieke resultaat en in elke fase wordt de huid klaargestoomd voor de volgende fase. Een volgende fase kan pas ingezet worden als de huid hieraan toe is. Zichtbare huidverbetering creëren we door samen met jou te kiezen voor de juiste producten op de juiste momenten. Tijdens de verschillende behandelingen wordt er veel aandacht besteed aan de huidanalyse.

FASE 1 - Reset your skin
Ook al lijkt de huid nog zo gezond, toch is het belangrijk om de huid terug te brengen naar haar natuurlijke huidconditie en huidflora. Tijdens Fase 1, de unieke Reset fase, wordt je huid weer in balans gebracht en het immuunsysteem van de huid hersteld.

FASE 2 - Let’s repair
In Fase 2 gaan we je huid herstellen. We bouwen het conditieniveau van je huid verder op. Dit doen we door de huid dieper te reinigen de huidconditie optimaliseren en de huid van ook van binnenuit te verzorgen.

FASE 3 - Renewed effects
In Fase 3 zul je merkbare resultaten zien doordat huidproblemen en huidwensen doelgericht worden aangepakt. We gaan aan de slag met hooggeconcentreerde krachtige serums.

FASE 4 - Maximum results
In Fase 4 gaan we voor blijvende doeltreffende huidverbetering door gebruik te maken van fruitzuren en huidoliën. De krachtige fruitzuren en huidoliën meng je met alle IK Skin Perfection cosmeceuticals en zorgen direct voor resultaat.

 

4 fasen reset programma
 

DE JUISTE PH-WAARDE VOOR DE HUID

Een gezonde huid heeft van nature een zuur laagje. Deze zuurmantel helpt de huid sterk te houden. Het zorgt ervoor dat de huidflora in balans is, de slechte bacteriën worden gedood en de goede bacteriën krijgen de ruimte, waardoor de huid minder vatbaar is voor huidproblemen. Uit onderzoek blijkt niet alleen dat een huid met een hoge pH-waarde droger, doffer en sneller geïrriteerd is, maar ook eerder rimpels krijgt. IK Skin Perfection streeft met jou naar een gezonde en perfecte pH-waarde van de huid, die rond de 5,5 ligt. De pH-waarden in onze producten zijn daarop afgestemd, zodat de zuurgraad van de huid wordt herstelt en in balans komt en blijft.
 

No Label

NO LABEL

Mooi oud worden… Dat is onze wens! Daarom zeggen wij ‘nee’ tegen huidonvriendelijke ingrediënten, geur- en kleurstoffen met het NO-label. Wist je dat veel kunstmatige, belastende stoffen in huidverzorgingsproducten er juist voor kunnen zorgen dat onze huid sneller verouderd?

LEES VERDER

Om een gezonde huid te krijgen en te behouden moet de huid kunnen ademen, en niet belast worden met synthetische stoffen en allergenen. IK Skin Perfection werkt met 100% natuurlijke actieve werkstoffen (groene cosmeceuticals), die worden geselecteerd op basis van hun specifieke werking en resultaat voor de huid. Alle verpakkingen van IK zijn voorzien van het NO-label en bevatten geen parabenen, sulfaten, minerale oliën, paraffine, geur- en kleurstoffen. Deze bewuste keuze van de klinisch bewezen, natuurlijke werkstoffen in hoge dosering – groene cosmeceuticals – maakt IK zacht en daadkrachtig voor de huid. Maar er is meer in een pot crème, om het maar even plat te zeggen. Ons totale product is 90-100% natuurlijk. In Nederland mag een product al ‘natuurlijk’ worden genoemd wanneer er minimaal 10% aan natuurlijke ingrediënten in het product aanwezig is(!). Met 90-100% onderscheiden wij ons van veel cosmeticamerken. We hebben al onze producten ontwikkeld vanuit onze filosofie om een bewuste bijdrage te leveren aan het geluk van uw huid. Dit geluk vertaalt zich naar jouw leven, naar de natuur en daarmee naar de toekomst van de wereld zodat we die met z’n allen een stukje mooier kunnen maken.

 

WERKZAME INGREDIËNTEN - COSMECEUTICALS

IK Skin Perfection werkt alleen met ‘groene cosmeceuticals’. We spreken van cosmeceuticals wanneer de werking van producten tegen de farmaceutische grens aanligt. Door de hoge dosering actieve werkstoffen en lagere pH-waarden dan reguliere cosmetica, werken cosmeceuticals veel dieper door in de huid. Reguliere cosmetica beperken zich tot de bovenste dode huidlaag en hebben slechts een verzachtend en verzorgend karakter.

LEES VERDER

Door de hoge dosering werkstoffen in combinatie met de lage pH-waarde zorgen wij voor een intensieve huidverbetering. Ook worden verschillende huidaandoeningen, zoals acne, rosacea en pigmentaties, dieper in de huid aangepakt, daar waar de oorzaak zich bevindt. Zo verbetert de huidstructuur, verminderen huidirritaties en ziet de huid er weer stralend en gezond uit!

 

BEWUSTE KEUZES!

Respect, liefde en bescherming voor je huid én de natuur, dat staat bij ons centraal. Samen met jou wil IK haar steentje bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor mens, dier en natuur. Daarom maken wij bewuste keuzes, van ingrediënten tot verpakkingen en productieproces. Elke dag zetten we stappen en worden we een beetje duurzamer!

LEES VERDER

Mens
- Wij werken samen met diverse sociale werkplaatsen in Nederland. Daarmee stimuleren we de onafhankelijkheid in onze samenleving voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dier/Natuur
- Dierproefvrij
Uiteraard zijn onze producten niet op dieren getest.

- RSC glas > minder conserveringsmiddelen nodig
Ook kiezen wij voor recyclebaar Resistence Covering Safety Glass. Met dit unieke glas bieden onze producten een wetenschappelijk bewezen langere houdbaarheid. Zo hoeven we minder conserveringsmiddelen toe te voegen aan onze producten. En dat komt weer ten goede aan een gezonde opbouw van de huid!

- Sugar cane tubes
Op weg naar steeds duurzamer staan we open voor nieuwe ontwikkelingen in duurzame verpakkingen zoals SugarCane tubes, gemaakt van suikerriet.

- Airless verpakkingen
We maken gebruik van airless-verpakkingen, waardoor er geen lucht bij het product kan komen. Hierdoor hebben we minder conserveringsmiddelen nodig om onze producten langer houdbaar te maken.

- Karton afkomstig van FSC gecertificeerde bedrijven
Daarnaast kiezen wij voor duurzame verpakkingen en karton afkomstig van FSC gecertificeerde bedrijven. Op deze manier houden we onze Milieu Voetafdruk zo klein mogelijk.

- Award
Onze verpakkingen zijn genomineerd voor de European Carton Excellence Award, Europa’s meest prestigieuze prijs voor kartonverpakking. IK Skin Perfection mocht zich één van de vier finalisten noemen in de strijd op de award voor Beste Verpakking van 2017. De jury roemde onze verpakkingen om het feit de 100% natuurlijke producten worden weerspiegeld in de verpakking die alleen bestaat uit FSC-karton. Deze verpakking onderscheidt zich duidelijk van de concurrentie. Een prachtig oordeel vonden wij!

Product 
- Met groene formulering maken we duurzamere keuzes: op weg naar vegan
IK Skin Perfection werkt met 100% natuurlijke actieve ingredienten (groene cosmeceuticals). Dit zijn ingredienten die worden geselecteerd op basis van hun specifieke werking en resultaat voor de huid. Hoge percentages actieve werkstoffen die écht iets doen voor de huid. Maar in een flacon crème zit meer. Het product moet fijn aanvoelen, comfort bieden. Ons totale product is 90-100% natuurlijk. In Nederland mag een product al ‘natuurlijk’ worden genoemd wanneer er minimaal 10% aan natuurlijke ingrediënten in het product aanwezig is(!). Met 90-100% onderscheiden wij ons van veel cosmeticamerken. Ook blijven we onze producten doorontwikkelen, zodat steeds meer producten vegan worden. Onze producten zijn 100% microbead-vrij.


- Conserveringsmiddelen:
Producten die water bevatten kunnen besmet raken met bacteriën en schimmels. Hierdoor zal het product bederven en kan het niet meer gebruikt worden. Om dit te voorkomen zijn conserveringsmiddelen noodzakelijk.  Er zijn verschillende typen conserveringsmiddelen die worden gebruikt in cosmetica.IK Skin Perfection kiest er bewust voor om omstreden conserveringsmiddelen, zoals parabenen, niet te verwerken in de producten en alleen gebruik te maken van huidvriendelijke en speciale verpakkingen om ze de conservering te garanderen.

Welke conserveringsmiddelen gebruiken wij dan wel….?

  •  Potassium SorbaKalium zout van sorbinezuur (natuurlijk vetzuur) afkomstig van bessen van de lijsterbes boom
  •  Daarnaast werken wij veel met anti antioxidanten die vrije radicalen onschadelijk makeno Lactic Acid (melkzuur) 
  •  Sodium Benzoate; benzoëzuur is in hoge concentratie aanwezig in cranberry's, maar komt ook voor in andere planten, met name in bessen
4 fasen reset programma
 
 

`

HUIDZORG BIJ KANKER & HUIDAANDOENDINGEN

Er toch goed en gezond uitzien, dat is wat je wilt wanneer je zware medicatie, een chemokuur of bestraling ondergaat. Er gebeurt in die tijd veel met jou en ook met je huid. Chemotherapie en bestralingen drogen de huid uit en maken de huid vaak schilferig, overgevoelig, geïrriteerd en in sommige gevallen kan de huid gaan jeuken. Wat kan de Medical Collection betekenen voor jou en je huid? De producten uit de Medical Collection zijn de juiste huidverzorgingsproducten, speciaal ontwikkeld voor de behandeling bij chemotherapie en intensieve medicatie.

LEES MEER
 

Blogs

4 tips voor huidverzorging in de herfst

4 tips voor huidverzorging in de herfst

Moet huidverzorging pH-neutraal zijn?

Moet huidverzorging pH-neutraal zijn?

Hoe vegan is IK Skin Perfection?

Hoe vegan is IK Skin Perfection?