Blog voor een natuurlijke en gezonde huid

 1. Zó herken je de tekenen van een beschadigde huidbarriere en zo herstel je deze

  beschadigde-huidbarriere-herkennen-en-herstellen

  Herstel je beschadigde Huidbarrière met IK Skin Perfection's Microbiome Balancing Set.

  In de reis naar een gezonde en stralende huid, speelt de huidbarrière een cruciale rol. Wanneer deze barrière beschadigd is, kan dit leiden tot verschillende huidproblemen. Gelukkig biedt IK Skin Perfection een verlichtend pad naar herstel met de Microbiome Balancing Set. Laten we de tekenen van een beschadigde huidbarrière ontrafelen en ontdekken hoe je deze kunt herstellen met de kracht van pre- en probiotica.

  microbiome-balancing-set-voor-een-gezonde-huidmicrobioom

  Tekenen van een

  Lees meer »
 2. Wat is het huidmicrobioom?

  wat-is-het-huidmicrobioom-uitgelegd

  Het huidmicrobioom is een complex ecosysteem van micro-organismen die op en in onze huid leven. Deze micro-organismen, waaronder bacteriën, schimmels en virussen, creëren samen een uniek evenwicht dat van invloed is op de gezondheid en uitstraling van onze huid. Een disbalans kan leiden tot een verhoogd risico op diverse huidproblemen, zoals ontstekingen, acne, eczeem en allergische reacties. Het is daarom van cruciaal belang om het microbioom van de huid te koesteren en te beschermen, om zo de algehele gezondheid en het welzijn van de huid te bevorderen.

  In de evoluerende wereld van huidverzorging neemt het huidmicrobioom een steeds belangrijkere rol in, en bij IK Skin Perfection wordt deze cruciale rol omarmd. Ontdek hoe onze Microbiome Balancing Set en de revitaliserende Prebiotic Spray van IK de eerste stap zijn naar een gezonde huid. Kom te weten waarom deze producten een harmonieuze balans brengen in jouw huidverzorgingsroutine.

  Lees meer »
 3. Een gezonde huidflora: Is jouw microbioom in balans?

  Een gezonde huidflora: Is jouw microbioom in balans?

  Een gezonde huidflora: Is jouw microbioom in balans?

  Een evenwichtig microbioom, gezonde huidflora? Je hoort en leest er steeds vaker over! Maar wees eens eerlijk, ken jij het belang van een gebalanceerd huidmicrobioom? En wist jij dat die vervelende puistjes maar ook die droge, geïrriteerde huid zomaar veroorzaakt kunnen worden door disbalans van jou microbioom? Bekijk onze acne huidverzorging om van deze vervelende puistjes af te komen

  Goede bacteriën

  Net zoals in de darmen leven er op onze huid miljarden micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen, ook wel bekend als huidflora. Deze huidflora vormt het microbioom en omvat zowel goede als slechte bacteriën. Hoe beter de verhouding tussen de goede en slechte bacteriën, hoe gezonder je huidbarriere is en hoe

  Lees meer »
 4. Wat zijn de voordelen van probiotica in huidverzorging?

  Voordelen probiotica in huidverzorging

  In de wereld van huidverzorging staat de laatste tijd ‘probiotica’ regelmatig in de spotlights. Deze ‘goede’ bacteriën zijn niet alleen gunstig voor je spijsvertering, maar ze doen ook wonderen voor je huid. Ontdek welke voordelen probiotica in je huidverzorging heeft en welke IK-producten probiotica bevatten.

  voorbeeld-probiotica

  Wat zijn probiotica

  Probiotica zijn levende micro-organismen, vaak bacteriën en gisten, die gunstig zijn voor onze gezondheid. Zo houdt het de darmflora in balans en doet het opnemen ervan in je skincare wonderen! Wist je d

  Lees meer »
 5. Hoe je darmmicrobioom je huid beïnvloedt

  de connectie tussen je huid en darmen

  In de zoektocht naar een gezonde, stralende huid kijken we vaak naar externe factoren zoals huidverzorgingsproducten en voeding. Maar wat als we je vertellen dat een belangrijke speler in het spel zich bevindt in het binnenste van je lichaam? Ontdek de fascinerende connectie tussen je darmmicrobioom en de gezondheid van je huid.

  darmmicrobioom-en-de-huid

  Het Microbioom in een notendop

  Het darmmicrobioom is een complex ecosysteem van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen die in je darmen leven. Dit interne universum speelt een cruciale

  Lees meer »
 6. Voed je huid in de winter met de juiste serums!

  voed-je-huid-in-de-winter-met-de-juiste serums

  Serums zijn jouw krachtige bondgenoten om een droge, geïrriteerde en gedehydrateerde huid aan te pakken. Met IK’s Serum Layering combineer je verschillende serums voor maximaal huidresultaat. Ontdek deze aanpak en bereid je voor op een gehydrateerde huid die gevoed wordt en met verbluffend resultaat.

  voed-je-huid-in-de-winter-met-de-beste-skincare-producten

  Krachtige Oppepper

  Een serum is een geconcentreerd fluïde, boordevol actieve ingrediënten, vitamines en antioxidanten. Met de fijne moleculaire structuur dringt het diep door in de h

  Lees meer »
 7. Waarom is een dagelijkse skincare routine belangrijk?

  ontdek-waarom-een-dagelijkse-skincare-routine-belangrijk-is

  Een dagelijkse skincare routine is belangrijk om verschillende redenen:

  dagelijkse-skincare-routine-van-ik-skin-perfection

  1. Huidgezondheid

  Een consistente skincare routine helpt je huid gezond te blijven. Het reinigen, hydrateren en beschermen van je huid kan problemen zoals acne, vroegtijdige veroudering en onzuiverheden helpen voorkomen.

  2. Bescherming:

  Lees meer »
 8. Hoe verzorg je jouw huid in de herfst?

  hoe-verzorg-je-jouw-huid-in-de-herfst

  Een gloednieuw seizoen betekent nieuwe weersomstandigheden en een verandering van je huidconditie.

  Gure wind en regen kunnen een negatief effect hebben op je huid. Denk aan: droogte, irritatie, rode wangen, gevoeligheid en een trekkerig gevoel. In dit artikel beantwoorden wij hoe je je huid op een bewuste manier verzorgt en je je stralende glow behoudt.

  is koud weer slecht voor je huid

  Bescherm je huid het gehele jaar door

  UVA- en UVB-straling vindt 365 dagen in het jaar plaats. Hoewel je in het najaar minder snel verbrandt (door de aanwezigheid van de UVB-stralingen), zorgen

  Lees meer »
 9. Ervaar jij huidproblemen na chemo, bestraling of medicatie?

  Ervaar jij huidproblemen na chemo, bestraling of medicatie?

  De Medikal verzorgingsproducten van IK Skin Perfection helpen de huid te verbeteren en zijn veilig te gebruiken.

  In de maand oktober staan we ieder jaar wereldwijd stil bij kanker. Een maand waarbij mensen bewust worden en er aandacht is voor de impact van de ziekte.
  Helaas treft kanker een grote groep mensen: 1 op de 3 krijgt er in zijn of haar omgeving mee te maken. Een behandeling, zoals chemo, bestraling of intensieve medicatie heeft helaas een negatief effect op de huid. Een gezonde huid geeft weer zelfvertrouwen en dat gevoel gunnen wij iedereen! Huidverzorging bij chemotherapie, bestraling of intensieve medicatie is belangrijk om de neveneffecten zo beperkt mogelijk te houden. Onze Medikal verzorgingsproducten zijn veilig te gebruiken en helpen de huid te herstellen en verzorgen.

  Verzorgingsproduct DE-ITCHY+

  De producten van Medikal zijn voorzien van het NO-label en bevatten

  Lees meer »
 10. 6 keer hoe bereid ik mijn huid voor op de zon

  bereid-je-jouw-huid-voor-op-de-zon

  Zes tips zodat jij bewust en voorbereid de zon in kunt.

  Zonnen doen we bij IK in bewuste vorm. Daarom gaan we voorbereid de zomer in en lopen we de zon in goede bescherming tegemoet. Aan de hand van 6 unieke tips weet jij precies hoe jij jezelf moet voorbereiden.

  scrubben-huid-voor-celvernieuwing

  1/ Ga voor celvernieuwing!

  Scrub je huid regelmatig om zo je dode huidcellen te verwijderen en celvernieuwing te stimuleren. Je huid zal zo egaler verkleuren en dus langer de zongebruinde kleur aanhouden. Plan twee keer in de week een ontspannende

  Lees meer »