Blog voor een natuurlijke en gezonde huid

 1. 6 keer hoe bereid ik mijn huid voor op de zon

  bereid-je-jouw-huid-voor-op-de-zon

  Zes tips zodat jij bewust en voorbereid de zon in kunt.

  Zonnen doen we bij IK in bewuste vorm. Daarom gaan we voorbereid de zomer in en lopen we de zon in goede bescherming tegemoet. Aan de hand van 6 unieke tips weet jij precies hoe jij jezelf moet voorbereiden.

  scrubben-huid-voor-celvernieuwing

  1/ Ga voor celvernieuwing!

  Scrub je huid regelmatig om zo je dode huidcellen te verwijderen en celvernieuwing te stimuleren. Je huid zal zo egaler verkleuren en dus langer de zongebruinde kleur aanhouden. Plan twee keer in de week een ontspannende

  Lees meer »
 2. Sunny days! Alle feiten over zonnebrandcrème op een rij

  zonnebrandcrème feiten op een rij

  Tuurlijk weet jij als geen ander dat je te allen tijde beschermt het huis uit moet gaan om bewust de zonnestralen tegemoet te lopen. Maar wist jij deze feitjes al? Genieten van de zon hoeft helemaal niet gevaarlijk te zijn, toch is het belangrijk om het gevaar van de aanwezige UV-stralen en kans op zonschade te realiseren.

  minerale zonnebrand voor op vakantie

  Twee soorten zonnefilters in SPF

  Wanneer je een zonnebrandcrème koopt is het handig om te weten welke filter de zonnebrandcrème bevat. De meeste zonnebrandcrèmes bevatten een chemische zonnefilter. Da

  Lees meer »
 3. Help, welk zonnetype ben ik eigenlijk? Doe de test! 

  welk-zonnetype-huid-ben-ik-eigenlijk-test

  Ontdek jouw huidtype en krijg tips hoe jij jezelf het beste kunt beschermen én kunt verzorgen.

  Hoe snel verbrand jij eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat je met de juiste bescherming de zon in gaat? Allemaal logische vragen die – vooral – in de zomer boven water komen. Doe de test en kom achter deze antwoorden.

  IK Skin Perfection heeft dankzij een innoverende test, het specifieke antwoord voor je klaarliggen. Ontdek jouw zonnetype in maar 10 vragen. Want eerlijk is eerlijk, elke huid en dus elk zonnetype reageert anders op de zon en heeft andere behoeften. Deze test is jouw persoonlijk zonadvies voor jouw huid! 

  Lees meer »
 4. Hoe behandel ik mijn huid bij zonverbranding?

  smeer-je-in-met-aftersun-na-zonverbranding

  Na een ontspannen stranddag, na een avocado-toast op het terras of na een lange natuurwandeling komt de schrik. Je bent verbrand. Oh nee!

  Zonverbranding komt voor wanneer de huid is beschadigd door overmatige blootstelling aan UV-straling. Het resultaat is een rode huid en deze schreeuwt om herstel. Wat kun je er precies tegen doen?

  hoe-behandel-ik-mijn-huid-bij-zonverbranding

  Wat betekent zo’n rode, verbrande huid eigenlijk?

  Waarom wordt de huid nou zo rood? De bloedvaten worden wijder en dat verklaart de rode kleur. Daarnaast v

  Lees meer »
 5. Review Mineral Sun SPF 50 van Amina I’m Feeling Good

  Review Mineral Sun SPF 50 van Amina I’m Feeling Good

  Een goede zonnebrandcrème voor het gezicht was een hele zoektocht voor Amina van I’m Feeling Good. Ze gelooft heilig in smeren, smeren, smeren en daar mag natuurlijk een zonnebrandcrème niet ontbreken. Tijdens de zoektocht kwam ze in aanraking met ons merk en hier schreef ze een review over.
  In haar review neemt ze je mee hoe je het beste de zonnebrandcrème kunt toepassen in je skincare routine, wat het doet voor je gezicht en waarom ze zo enthousiast is over de Mineral Sun SPF 50.
  De reacties onder de review zeggen ook veel over waarom mensen fan zijn van dit product.

  Waarom is ze enthousiast?

  Amina waardeert de toewijding van IK Skin Perfection aan huidvriendelijke ingrediënten enorm. De zonnebrandcrème is vrij van schadelijke chemicaliën, parabenen en synthetische geurstoffen, wat een belangrijke eis is geweest tijdens haar zoektocht. Benieuwd waarover ze nog meer enthous

  Lees meer »
 6. YES GREEN SKINCARE ROUTINE: MET DEZE PRE-AGING SKINCARE PRODUCTEN GA JIJ DE EERSTE TEKENEN VAN HUIDVEROUDERING TEGEN!

  pre-aging-skincare-producten

  EERSTE TEKENEN VAN HUIDVEROUDERING TEGEN!  

  Het liefst wil je zo lang mogelijk die strakke, jonge huid zonder lijntjes of rimpeltjes houden. Maar er komt een moment waarop de huid dunner en slapper wordt; de eerste tekenen van huidveroudering. De fijne lijntjes en rimpeltjes worden steeds beter zichtbaar. Hoe zorg je er dan voor dat je je huid op een goede manier verzorgt? Wij leggen het je in een skincare routine stappenplan uit!   

  DAILY SKINCARE ROUTINE: DIT IS DE BASIS DIE JOUW HUID NODIG HEEFT!     

  Stap 1: Reinigen van je gezicht   
  Wat je huidwens ook is, een schoon gezicht is altijd de basis in de weg naar doeltreffende huidverbetering. Deze stap mag je dan ook nooit overslaan in je skincare routine. De SILK+ is een zachte, zeer milde reinigingsmelk, reinigingslotion en oogmake-up remover in één. Door de zachte en herstellende formule is deze perfect voor alle huidtypes.   
    
  Stap 2: Hydratere

  Lees meer »
 7. YES GREEN SKINCARE ROUTINE: ZO VERZORG JIJ JE (EXTREEM) GEVOELIGE HUID!

  Yes green skincare routine: zo verzorg jij je (extreem) gevoelige huid!

  YES GREEN SKINCARE ROUTINE: ZO VERZORG JIJ JE (EXTREEM) GEVOELIGE HUID! 

  Bij het verzorgen van een gevoelige huid met de juiste skincare producten is het belangrijkste dat je je huid beschermt en niet onnodig irriteert. Hoe kun je je huid dan het beste verzorgen en welke producten heb jij dan nodig in jouw skincare routine om je gevoelige huid te verzorgen? Wij leggen het je uit!  

  DAILY SKINCARE ROUTINE: DIT IS DE BASIS DIE JOUW HUID NODIG HEEFT!  

  Stap 1: Reinigen van je gezicht

  De basis voor een gezonde huid, is een schone huid. Een milde reiniging mag dus niet ontbreken in jouw skincare routine. De SILK+ is een heerlijk zachte 3-in-1 gezichtsreiniger: een reinigingsmelk,

  Lees meer »
 8. Yes Green Skincare Routine: Dit zijn de rosacea huid verbeterende producten die je nodig hebt!

  Yes Green Skincare Routine: Dit zijn de rosacea huidverbeterende producten die je nodig hebt! - Blog

   YES GREEN SKINCARE ROUTINE: DIT ZIJN DE ROSACEA HUIDVERBETERENDE PRODUCTEN DIE JE NODIG HEBT! 

  Iedereen heeft wel eens last van een rode huid na een inspanning als sporten. Maar wat nu als je felrode, blozende wangen, of standaard een rode neus zonder ook maar iets van inspanning te leveren? Of je hebt vaak last van een gevoelige of branderige huid, zichtbaar gesprongen bloedvaatjes, rode bultjes en ontstekingen in je gezicht? Grote kans dat je dan te maken hebt met de huidaandoening rosacea. Met deze skincare routine tips verminder jij rosacea

   

  1. DAILY SKINCARE ROUTINE: DIT IS DE BASIS DIE JOUW HUID NODIG HEEFT!  


  Stap 1: Reinigen van je gezicht 

  Lees meer »
 9. YES GREEN SKINCARE ROUTINE: DIT ZIJN DE ANTI-AGING HUIDVERBETERENDE PRODUCTEN DIE JE NODIG HEBT!

  YES GREEN SKINCARE ROUTINE: DIT ZIJN DE ANTI-AGING HUIDVERBETERENDE PRODUCTEN DIE JE NODIG HEBT!

  YES GREEN SKINCARE ROUTINE: DIT ZIJN DE ANTI-AGING HUIDVERBETERENDE PRODUCTEN DIE JE NODIG HEBT!  

  Mooi oud worden, dat willen we allemaal. Je huid goed verzorgen met de juiste producten speelt daarin een belangrijke rol. Iedereen weet dat zonstraling, oftewel Uv-straling, zorgt voor het verouderen van de huid en dat daarom een goede zonbescherming met spf belangrijk is om de huid te beschermen tegen de zon. Maar welke producten heb jij nog meer nodig in jouw skincare routine om huidveroudering te voorkomen of vertragen? Wij leggen het je uit in een simpel stappenplan!   

  DAILY SKINCARE ROUTINE: DIT IS DE BASIS DIE JOUW HUID NODIG HEEFT!

  Stap 1: Reinigen van je gezicht  
  De basis voor een gezonde

  Lees meer »
 10. YES GREEN SKINCARE ROUTINE: DIT ZIJN DE HUIDVERBETERENDE PRODUCTEN DIE JE NODIG HEBT BIJ EEN ACNE GEVOELIGE HUID!

  Yes green skincare routine: dit zijn de huidverbeterende producten die je nodig hebt bij een acne gevoelige huid!

  YES GREEN SKINCARE ROUTINE: DIT ZIJN DE HUIDVERBETERENDE PRODUCTEN DIE JE NODIG HEBT BIJ EEN ACNE GEVOELIGE HUID!

  Iedereen heeft wel eens last van een puistje of onzuiverheden. Er is een groot verschil tussen af en toe een puistje of daadwerkelijk acne. Wanneer je last hebt van acne, doe je je best om onzuiverheden te verminderen maar vaak komen de ontstekingen of puistjes toch weer terug. Dat kan natuurlijk heel frustrerend zijn. Wat kun je doen tegen een onzuivere, vette huid en welke producten heb je nodig in jouw skincare routine om acne, puistjes of onzuiverheden te verminderen? Wij leggen het je uit!

  DAILY SKINCARE ROUTINE: DE BASIS DIE JOUW HUID NODIG HEEFT!  

  Stap 1: Reinigen van je gezicht

  De basis voor een zuivere huid, is een schone huid. Je huid goed reinigen mag dus absoluut niet ontbreken in jouw skincare routine op weg een gezonde huid. De

  Lees meer »