IK neemt verantwoordelijkheidfilosofie ik skin perfection

Onze filosofie

Als IK Skin Perfection ontwikkelen wij onze producten in harmonie met de natuur en staan we voor veilige formules. We respecteren en houden van het leven in zee. Hiervoor nemen wij ook onze verantwoordelijkheid. Dat is de reden waarom we 100% microbead-vrij zijn. In plaats van plastic bolletjes te gebruiken die schadelijk zijn voor het leven in de zee, gebruiken we alleen natuurlijke korrels in onze scrubs, opgebouwd uit rijst en bamboe of op basis van enzymen (papaya en ananas). Wij werken toe naar een volledig microplastics-vrije productlijn: inmiddels zijn 34 producten, waaronder de vernieuwde FOAM+, PREBIOTIC SPRAY+ en onze prachtige nieuwe serumcollectie, 100% microplastics-vrij en zijn 29 producten 100% vegan!

Roadmap

100% Microplastic-vrije Producten 

Onze nieuwste duurzame innovatie

IK Skin Perfection vindt de verantwoordelijkheid nemen voor het behoud van milieu, natuur en het zeeleven een serieuze zaak. Niet alleen zijn de producten 100% microplasticvrij, vegan en de tubes recyclebaar; de producten zorgen voor een gezonde conditie en omgeving voor het zeeleven, de oceaan en het koraalrif.
De nieuwe Mineral Sun SPF30 en SPF50 bevatten zonformules die geen schadelijk effect hebben op het leven in zee. Jaarlijks komt er 14.000 ton zonnebrandcrème in de oceanen terecht. En door de bewuste keuze voor non-nano minerale filters beschermen we het behoud van koraal.

verantwoordelijke
   

Wat zijn microplastics?

Microplastics zijn kleine stukjes plastic die kleiner zijn dan 5 millimeter in lengte. Ze kunnen ontstaan door de afbraak van grotere stukken plastic door de natuurlijke elementen zoals zonlicht, wind en water. Ook kunnen ze afkomstig zijn van cosmetische producten zoals gezichtsscrubs, tandpasta en shampoo, of van synthetische kledingvezels die tijdens het wassen in het afvalwater terechtkomen. Microplastics zijn een groeiend probleem voor het milieu omdat ze in grote hoeveelheden aanwezig zijn in oceanen, meren en rivieren en zich gemakkelijk verspreiden in de voedselketen. Dieren, van plankton tot vissen en vogels, kunnen microplastics per ongeluk opnemen en dit kan schadelijke gevolgen hebben voor hun gezondheid. Ook kunnen microplastics uiteindelijk terechtkomen in ons eigen voedsel en drinkwater, waardoor er potentiële risico's zijn voor de menselijke gezondheid.
   

Waarom zijn microplastics slecht voor het milieu?

Microplastics zijn slecht voor het milieu omdat ze langzaam afbreken en zich ophopen in onze ecosystemen. Ze zijn niet biologisch afbreekbaar en kunnen honderden jaren meegaan voordat ze uiteindelijk afbreken in kleinere stukjes, waardoor ze een blijvende impact hebben op het milieu. Wanneer microplastics in het milieu terechtkomen, kunnen ze schade aanrichten aan het ecosysteem. Ze kunnen bijvoorbeeld het zonlicht dat planten nodig hebben om te groeien blokkeren, waardoor de planten afsterven. Ook kunnen microplastics in het water of de bodem terechtkomen en de groei van micro-organismen, zoals bacteriën, belemmeren, wat weer gevolgen heeft voor de hele voedselketen. Daarnaast kunnen dieren microplastics opnemen, hetzij via het water of via het voedsel dat ze eten. Dit kan leiden tot verstoring van de spijsvertering, beschadiging van organen, en uiteindelijk zelfs de dood van dieren. Als we als mens deze dieren vervolgens eten, kan dit ook gevolgen hebben voor onze gezondheid. Kortom, de ophoping van microplastics in het milieu heeft een negatieve impact op het ecosysteem en kan leiden tot potentiële gezondheidsrisico's voor dieren en mensen.
   

Welke producten van Ik Skin Perfection zijn 100% microplastic-vrij?

Ik Skin Perfection is een merk dat zich inzet voor duurzaamheid en het verminderen van de impact van hun producten op het milieu. Daarom zijn al hun producten vrij van microplastics. Ik Skin Perfection gebruikt natuurlijke ingrediënten in hun producten, waaronder plantaardige oliën, extracten, en vitaminen. Deze ingrediënten zijn biologisch afbreekbaar en veroorzaken geen schade aan het milieu. Bovendien vermijdt het merk verpakkingen met onnodig plastic en gebruiken ze waar mogelijk gerecycled materiaal. Kortom, alle producten van Ik Skin Perfection zijn 100% microplastic-vrij en het merk zet zich in voor duurzaamheid en het verminderen van hun impact op het milieu.
   

Hoe kan ik zien of producten microplastic bevatten?

Het kan soms lastig zijn om te zien of een product microplastics bevat, omdat ze vaak niet duidelijk worden vermeld op de ingrediëntenlijst. Hier zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om te controleren of een product microplastics bevat:
  • Zoek naar specifieke ingrediënten zoals polyethyleen, polypropyleen, polyethyleen tereftalaat (PET), polymethyl methacrylaat (PMMA), nylon en polyurethaan. Deze ingrediënten kunnen wijzen op de aanwezigheid van microplastics.
  • Controleer de tekst op het etiket van het product. Fabrikanten die bewust kiezen voor microplasticvrije producten, zullen dit vaak vermelden op het etiket of in de beschrijving op hun website.
  • Maak gebruik van apps zoals Beat the Microbead. Dit is een app die je kunt gebruiken om te controleren of een product microplastics bevat door simpelweg de barcode te scannen.
  • Kies voor producten die zijn gecertificeerd als microplasticvrij door instanties zoals The Plastic Soup Foundation of Zero Plastic Inside. Door bovenstaande tips te gebruiken en bewuste keuzes te maken bij het kopen van producten, kun je helpen om de verspreiding van microplastics in het milieu te verminderen.