huidzorg-bij-afbeelding

 

DOORBRAAK IN COSMETICA
DIT MAAKT DE SILKY ORGANIC RECOVER BOX
ZO UNIEK!

UNIEKE PH-WAARDE, GEEFT BACTERIËN GEEN KANS

De producten uit de Medical Collection zijn de enige in Nederland ontwikkelde huidverzorgingsproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor de behandeling bij chemotherapie en intensieve medicatie en zijn zelfs specifiek in te zetten bij bestraling. Onze uniek geformuleerde producten zorgen dat de pH waarde van de huid (5,5) en de huidflora in optimale balans komen. Ze voorkomen hiermee uitdroging en irritatie. Ook worden de slechte bacteriën gedood en de goede bacteriën krijgen de ruimte. Het is dus belangrijk om de pH-waarde in balans te houden. Hoe hoger de pH-waarde des te droger, doffer en sneller geïrriteerd de huid is. En dat wil je bij chemotherapie en bestraling juist voorkomen.

SPECIAAL ONTWIKKELD VOOR DE ZWAAR BELASTTE HUID

IK Skin Perfection heeft bij de ontwikkeling van de Medical Collection gekeken naar de strikte voorwaarden waaraan deze producten moeten voldoen. Alle producten zijn voorzien van het NO-label en bevatten geen huidbelastende stoffen als parabenen, sulfaten, minerale oliën, geur- en kleurstoffen.

VEILIG TE GEBRUIKEN

Onze producten bevatten geen ingrediënten die op straling van bijvoorbeeld radiotherapie reageren. Denk bijvoorbeeld aan metalen – bijvoorbeeld zink – of hormoonontregelende stoffen als fyto-oestrogenen uit bijvoorbeeld aloë vera. Ook hebben wij gekozen voor een xeno-oestrogenen vrije verpakking (BPA-vrije verpakking). Wij kiezen bewust om deze specifieke stoffen in de huidverzorging te vermijden, omdat ze de behandeling kunnen verstoren of de huid kunnen beschadigen.

 

PERSOONLIJKE AANDACHT EN BEGELEIDING

IK Skin Perfection kiest bewust. Daarom bieden we naast producten ook persoonlijke begeleiding als IK Medical Skincare Specialist. De IK Medical Skincare Specialist heeft kennis van huidverzorging bij kanker. De gezichtsbehandelingen zijn dan ook speciaal afgestemd op jouw huid. Zij geven advies voor thuisgebruik van producten en over voeding en lifestyle bij medicatie. De Medical Skincare Specialist biedt steun op dit gebied tijdens de meest kwetsbare momenten in jouw leven
 

 

 

Gezond eten is erg belangrijk

GEZOND ETEN – WAAROM EXTRA BELANGRIJK VOOR JE
HUID TIJDENS EEN ZIEKTEPROCES

Het lichaam is vaak in hormonale disbalans wanneer je intensieve medische behandelingen ondergaat. Daarom is het
extra belangrijk dat je met gezonde voeding balans creëert in het lichaam. We letten daarbij op de pH-waarde van ons lichaam, ons bloed, die een waarde heeft van 7,4. Hoe dat werkt? Door met de juiste voedingsmiddelen balans te creëren, een zogenaamde zuur-base balans, ‘verzuurt’ ons lichaam minder snel, waardoor je minder snel huidproblemen krijgt.
 

 

BIJ EEN GEZONDE HUID IS DE HUIDFLORA IN BALANS… MAAR WAT IS EIGENLIJK ‘HUIDFLORA’?

Met de term ‘huidflora’ wordt het geheel aan micro-organismen op de huid bedoeld. Miljarden ‘normale’ bacteriën zijn altijd aanwezig op het huidoppervlak. Een gezonde, onbeschadigde huid vormt een ondoordringbare barrière voor bacteriën en virussen. Bij een beschadigde huid neemt deze barrièrefunctie af, waardoor o.a. schadelijke bacteriën en virussen in de huid kunnen dringen. Heb je een beschadigde huid, bijvoorbeeld door het gebruik van intensieve medicatie, dan helpen de producten van IK Skin Perfection om deze barrièrefunctie te herstellen en je huidflora in balans te brengen.

 

Huidflora in balans

 

 

 

IK Cosmeceuticals

HOE HOUD JE DE HUIDFLORA IN BALANS BIJ INTENSIEVE MEDICATIE?

Wanneer je kanker hebt en hiervoor behandeld wordt, raakt je huid vaak uit balans. Veel mensen hebben dan last van een droge huid die jeukt en geïrriteerd raakt. Er gebeurt tijdens dit ingrijpend ziekteproces veel in je leven; op zorgen over je huid zit je al helemaal niet te wachten. IK Skin Perfection kiest bewust voor een unieke pH-formulering in haar producten om de pH-waarde van de huid te herstellen en te zorgen dat de zuurgraad van de huid in balans komt en blijft. De pH-waarde van de producten liggen dan ook rond de pH-waarde van de huid. De producten van IK Skin Perfection, en dus ook de Medical Collection, zijn ontwikkeld met een pH-waarde rond de 5,5. Zo zorgen we ervoor dat de huidflora, tijdens de behandeling van chemo, bestraling of intensieve medicatie, in balans blijft en de huid haar natuurlijke schoonheid behoud.
 

 

Wat kun je zelf doen

Wat kun je zelf doen?


Check onderstaande beautytips:
Je merkt dat je huid verandert door de behandelingen… Help, wat nu? Het belangrijkste wat je kan doen is de huid zoveel mogelijk kalmeren en beschermen. Huidverzorgingsproducten zonder belastende toevoegingen kunnen je hierbij helpen. Zo ontstaan er minder pigmentvlekken, reageert je huid minder overgevoelig en wordt je huid niet zo dof en droog of geïrriteerd. Er is veel dat je hiervoor thuis kan doen. Wij geven je graag tips!
 

 

 • Vermijd zeep, cleansers en cosmetica met irriterende ingrediënten
 • Dep de huid droog na het douchen of een bad in plaats van deze droog te wrijven
 • Verlies je je wimpers of wenkbrauwen, wees dan voorzichtig met het gebruik van producten rondom de oogcontouren
 • Heb je last van huidschilfertjes? Ga dan je huid niet scrubben, maar overleg met jouw IK Medical Skincare Specialist wat je het beste kunt doen
 • In bad gaan maakt de huid week en droogt de huid uit. Dit kan zorgen voor extra huidirritatie. Beter is het om dan even kort te douchen
 • WEES MILD VOOR DE HUID
 • FACE: Was je huid met lauwwarm water en met een gezonde en milde reiniger zoals de SILK+. Let bij bestraling op dat de op de huid getekende bestralingslijnen niet verloren gaan.
 • HANDS: Droge handen kun je soepeler maken door een rijke crème of bodybutter te gebruiken, zoals de BUTTERLY CREAM uit de IK Blooom Collection.
 • LIPS: Lippen kunnen door intensieve medische trajecten soms pijnlijk en schraal aanvoelen. Lippenbalsem LIP+ bevat Sheabutter en zorgt voor onmiddellijk herstel en comfort.
 • FACE & BODY: De huid die intensieve medische behandelingen ondergaat houdt moeilijk vocht vast. Zorg daarom voor een goede pH en vochtherstellende crème, zoals RECOVER+ of olie, zoals DE-ITCHY+ en breng deze 1 à 2 keer per dag aan.
 • NAILS: Door bepaalde chemo’s kunnen je nagels verkleuren, bros en droog worden of juist zacht en slap. Om jouw nagels te beschermen kun je een nagellak gebruiken zonder formaldehyde, zoals de IK Blooom Nail Blush.

 

Beautytips van IK Medikal Specialists

 

 

 
Ontdek de hele Medikal collectie