Silky Organic Recover box - IK Skin Perfection

CATEGORIE DUTCH BEAUTY AWARD 2020: INNOVATIEVE BEAUTYPRODUCT

Er toch goed en gezond uitzien, dat is wat je wilt wanneer je zware medicatie, een chemokuur of bestraling ondergaat. Er gebeurt in die tijd veel met jou en ook met je huid. Chemotherapie en bestralingen drogen de huid uit en maken de huid vaak schilferig, overgevoelig, geïrriteerd en in sommige gevallen kan de huid gaan jeuken. Wat kan de Silky Organic Recover box betekenen voor jou en je huid?

 

1. HERSTELT DE HUIDFLORA EN MAAKT DE HUID GEZOND

De producten uit de Medikal Collection zijn de enige huidverzorgingsproducten in Nederland die speciaal ontwikkeld zijn voor de behandeling bij chemotherapie en intensieve medicatie en zijn zelfs specifiek in te zetten bij bestraling. Onze producten zijn uniek geformuleerd om de natuurlijke pH-waarde van de huid (5,5) te herstellen en de huidflora in balans te houden. Om de zuurmantel in balans te houden moet de pH-waarde van de producten rond de pH-waarde van de huid liggen. Hoe hoger de pH-waarde, des te droger, doffer en sneller geïrriteerd de huid is. En dat wil je bij chemotherapie en bestraling juist voorkomen.

2. PERFECTE MIX VAN HOOGGEDOCEERDE INGREDIENTEN, SPECIAAL ONTWIKKELD VOOR DE ZWAARBELASTE HUID

IK Skin Perfection heeft bij de ontwikkeling van de Medikal Collection gekeken naar de strikte voorwaarden waaraan deze producten moeten voldoen. Alle producten zijn voorzien van het NO-label en bevatten geen huidonvriendelijke stoffen als parabenen, sulfaten, minerale oliën, geur- en kleurstoffen. Dankzij deze natuurlijke mediceuticals kunnen we ingrediënten efficiënt inzetten, zonder dat ze belastend zijn voor de zeer kwetsbare huid en toch een mooi resultaat behalen.

3. VEILIG TE GEBRUIKEN

Onze producten bevatten geen ingrediënten die op straling van bijvoorbeeld radiotherapie reageren. Denk bijvoorbeeld aan metalen – bijvoorbeeld zink – of hormoonontregelende stoffen als fytooestrogenen uit bijvoorbeeld aloë vera. Ook zitten er geen xeno-oestrogenen in, zoals BPA. Wij kiezen bewust om deze specifieke stoffen in de huidverzorging te vermijden, omdat ze de behandeling kunnen verstoren of de huid kunnen beschadigen. In verschillende onderzoeken wordt BPA in verband gebracht met kanker. Bijvoorbeeld het onderzoek van het Cincinnati Cancer Center (gepubliceerd in 2014 een uitgave van Plos One). Zij toonden aan dat blootstelling aan lage doseringen BPA een verstoring in de celvermeerderingscyclus kan veroorzaken.

 

4. AANDACHT EN BEGELEIDING

IK Skin Perfection kiest bewust. Daarom bieden we niet alleen producten aan om de huid preventief gezond te maken of te houden, maar zijn wij ook je persoonlijke coach. Onze IK Medikal Skincare Specialisten hebben kennis van huidverzorging bij kanker. De gezichtsbehandelingen zijn dan ook speciaal afgestemd op jouw huid. Zij geven advies voor thuisgebruik van producten en over voeding en lifestyle bij medicatie. De Medikal Skincare Specialisten bieden steun op dit gebied tijdens de meest kwetsbare momenten in iemands leven.

Kijk voor meer informatie op huidzorgbijkanker.nl

 
 

Liefs, IK Skin Perfection