5 geheimen om van je acne en puistjes af te komen - blog

Iedereen heeft weleens last van een puistje. Maar er is een groot verschil tussen een puistje en het hebben van acne. Acne is een ontsteking van de talgklieren en de één kan er meer laatste van de andere. Genen spelen een grote rol. Maar wat moet je eigenlijk doen als je last krijgt van puistjes én wat juist absoluut niet? Wij geven je 5 tips om je acne en puistjes te verminderen!

1. Een schoon gezicht heb je zelf in de hand

Een goed gereinigd gezicht is de belangrijkste tip tegen puistjes. Reinig jouw huid elke ochtend en avond. Zo zorg je ervoor dat de talgproductie in balans is, je poriën schoon blijven en er geen ontstekingen kunnen ontstaan, zodat je huid kan herstellen. Daarbij is het ook belangrijk dat je je make-up goed verwijdert. Heb je last van puistjes, gebruik voor een goede reiniging een milde reiniger die de pH-waarde van je huid hersteld, waardoor het overtollige talg en de acne uitbraken geminimaliseerd worden. Gebruik geen scrub! Door de korrels in de scrub krab je juist het velletje over de puist open en geef je de bacterie de gelegenheid de witte bloedlichaampjes te ontvluchten, en zich ergens anders in de huid te nestelen. Hierdoor ontstaan er alleen maar meer puistjes. Probeer dus een beetje zacht te zijn voor je huid! Een voorbeeld van een goede gezichtsreiniger bij een onrustige huid is de FOAM+ van IK Skin Perfection. Ook het reinigen van je handen is erg belangrijk als je last hebt van puistjes. Als je met vieze handen je gezicht aanraakt, kunnen er heel wat bacteriën in je huid komen waardoor er nog meer puistjes en onzuiverheden kunnen ontstaan. Niet alleen je handen zitten vaak vol met bacteriën maar je telefoon ook, let er even op als je iemand belt dat je telefoon schoon is! Kortom probeer je handen altijd goed te wassen voordat je je gezicht aanraakt.

TIP: Gebruik de BOTANIC SOAP van IK Skin Perfection om je handen goed schoon en gehydrateerd te houden.

2. Don’t touch it

Probeer zo min mogelijk aan je puistjes te zitten, dit geldt ook voor mee-eters. Het is niet goed om puistjes uit te knijpen, omdat de kans dan groter is dat je bacteriën verspreid of zelfs dieper je huid in duwt. Ook kan het ervoor zorgen dat er littekens ontstaan. Dus het is het beste om je puistjes zichzelf te laten genezen. Mee-eters kun je dus ook beter niet zelf verwijderen, omdat de kans op ontstekingen en irritaties groot is. Mee-eters komen ook vaak gewoon weer terug nadat je ze hebt verwijderd. Gebruik daarom een product wat de opgehoopte talg in je huid oplost, zoals de SALICYL ACID+ van IK Skin Perfection.

 

3. Verwen jezelf


Een belangrijke factor wat acne verergert, is stress. Probeer daarom regelmatig even te ontspannen. Verwen jezelf eens wat vaker en een neem een heerlijke behandeling, probeer te mediteren en sport eventueel je stress eruit. Neem eens wat meer tijd voor jezelf en laat een keer het bad vollopen, steek de BLOOOM BLUSHY CANDLE aan. Zet een lekker kopje BLOOOM Herbal Teablend klaar en ga heerlijk in bad liggen om jezelf een detoxmoment te gunnen met het BAMBOO DETOX MASK. Dit masker zorgt er ook nog eens voor dat de onzuiverheden en afvalstoffen uit je huid worden verwijderd. Maak je hoofd even helemaal leeg zodat je een echt ontspanmoment hebt. Heb je geen bad? Dan voldoet een lekkere warme douche ook altijd! Let er ook op dat je voldoende slaapt. Hoe rustiger jij bent, hoe groter de kans dat je huid zich ook meer gedeisd houdt.


4. Bescherm je huid

Veel mensen denken dat de zon goed is voor puistjes, maar dat is zeker niet waar. Na het zonnen lijkt de huid er vaak beter uit te zien. Dat komt doordat je puistjes uitdrogen en je huid bruiner wordt. Maar op de lange termijn wordt acne alleen maar erger door de zon. De huid gaat door de zon meer talg produceren, waardoor er sneller verstoppingen ontstaan. Ook krijg je sneller last van pigmentvlekjes en kunnen littekens verkleuren. Het is dus verstandig om je huid te beschermen tegen de zon. Gebruik daarom elke dag een zonbescherming. Ga zeker niet in de zon liggen om je puistjes te laten uitdrogen, maar ga liever in de schaduw zitten. Je huid blijft dan op de lange termijn een stuk gezonder. Wist jij dat de A en B in UV-straling staan voor Age en Burn? De MINERAL SPF 30 is een minerale zonbescherming die je gezicht goed beschermt tegen UVA- en UVB-straling.

TIP:
Breng eerst een 24H crème of een serum aan op je gezicht voordat je de MINERAL SPF 30 aanbrengt. Als je het andersom gebruikt, dan doen de actieve stoffen in de 24H crème of serum niet meer goed hun werk. De antioxidanten in de 24H crème beschermen je tegen vrije radicalen (zoals de zon).

5. Weet wat je eet!

Voeding speelt voor 25% een rol in het totale acne verhaal. Dus dat is aardig wat en ook zeker een heel deel om nog winst in te behalen. Alhoewel er nog geen studies zijn die aantonen dat bepaalde voeding acne kan veroorzaken, zijn er wel veel aanwijzingen dat deze twee veel met elkaar te maken hebben. Heb je vaak last van acne na een lekkere maaltijd of een drukke dag op werk? Probeer er dan eerst achter te komen waar jouw huid op reageert en probeer die dingen te vermijden. Hou eventueel een voedingsdagboek bij waarin je opschrijft wat je eet en drinkt, met daarbij de conditie van je huid. Niet alleen je huid profiteert van gezond eten, je hele lichaam heeft er profijt van. Probeer daarom junkfood, snoepjes, witmeelproducten, koekjes, zuivelproducten en alle voedingswaren waar een lange ingrediëntenlijst op staat, te vermijden. Eet in plaats daarvan groenten en fruit, zaden en noten, biologisch vlees en vis. Dit is een stuk beter voor je huid!