Help! Heb ik een minerale oliën verslaving? (en hoe kom ik er vanaf?) - blog

Help! Heb ik een minerale oliën verslaving?

(en hoe kom ik er vanaf?)

Een mooie gladde huid, dat is wat je graag wilt. En misschien heb je dat ook al wel. Maar hoe weet je nu of jouw huid wel écht gezond is?

In veel cosmetica wordt gebruik gemaakt van minerale oliën, zoals petrolatum en paraffine. Deze ingrediënten leggen een film op de huid, waardoor het lijkt alsof de huid gezond is en je minder puistjes hebt. Maar wat is er werkelijk aan de hand?

Wat doen minerale oliën? Minerale oliën tasten de natuurlijke beschermende barrière van de huid aan. De film die door de oliën op de huid wordt gelegd, zorgt ervoor dat de huid niet goed kan ventileren en afvalstoffen niet kan afdrijven. Bovendien trekken petrolatum en paraffine bacteriën aan die blijven plakken op deze vette substantie. Het gebruik van petrolatum en paraffine zorgt ervoor dat de talgproductie van de huid sterk vermindert (en dus puistjes) en dit maakt de huid lui. Bovendien is het biologisch slecht afbreekbaar! Minerale olie is absoluut niet geschikt voor gebruik binnen een normale en gezonde huidverzorging en tref je dus zeker niet aan in de producten van IK Skin Perfection.

Hoe kom je van een minerale oliën verslaving af? Bij IK Skin Perfection werken we met het 4 fasen Reset programma met als doel doeltreffende huidverbetering. In fase 1 maakt de huid op een milde manier kennis met IK en ‘Resetten’ we de huid. We herstellen de pH-waarde van de huid en ontdoen de huid van afvalstoffen, zodat we een goede basis creëren om de huid zichtbaar te verbeteren. Het kan dus zijn dat de huid in deze fase te maken krijgt met ‘afkickverschijnselen’ van bijvoorbeeld minerale oliën. Het kan wel 4 tot 6 weken duren om van een minerale olie verslaving af te komen. Mensen die jarenlang minerale olie of vaseline gebruikt hebben doen er soms maanden over om de huid te ontgiften en weer in balans te brengen. Dit kan gepaard gaan met kleine bultjes, irritatie of een schrale en droge huid omdat de huid zelf weer de talgproductie op gang moet brengen. Je ervaart dat de huid er eerst slechter uit gaat zien en het is soms moeilijk te bevatten dat dit noodzakelijk is om een mooie huid te verkrijgen. De verwaarloosde huid moet wennen aan goede verzorging en gestimuleerd worden om zelf weer talg aan te maken. De doorzetter wordt uiteindelijk beloond met een huid die gezond, schoon en in balans is!

Heeft jouw huid een minerale oliën verslaving? Jouw IK Huidspecialist helpt je graag met een goede huidanalyse en adviseert je graag over de producten die geschikt zijn voor jouw huid. Vind jouw dichtstbijzijnde IK Huidspecialist hier.

Liefs, IK Skin Perfection