Hoe vegan is IK Skin Perfection? - blog

Hoe vegan is IK Skin Perfection?

Vandaag is het World Vegan Day! Samen vieren we de voordelen van veganisme voor mens en natuur. Bij IK willen we steeds duurzamer worden. We zijn altijd in ontwikkeling om elke keer weer bewuste keuzes te maken, van ingrediënten tot verpakkingen en productieproces.

De producten bij IK Skin Perfection hebben een groene formulering, bestaande uit groene cosmeceuticals en dus geen synthetische cosmeceuticals. Onze producten bestaan voor 90-100% uit natuurlijke, organische ingrediënten. Ons streven is om te gaan voor 100% natuurlijke ingrediënten en al onze producten vegan te maken. Op dit moment zijn de volgende producten al vegan:

EYE+
HYAMAX+
RECOVER+
RELIFT+
LIP+
RE-COVERING+
RE-HYDRATING+
RE-NEWING+
DE-ITCHY+

Wil jij weten welke IK producten nog meer vegan gaan worden? Houd dan onze socials in de gaten! Lees hier meer over cosmeceuticals in onze blog.

Wist je dat? In Nederland een product al ‘natuurlijk’ mag worden genoemd wanneer er 10% aan natuurlijke ingrediënten in het product aanwezig is(!). Met 90-100% onderscheiden wij ons van veel cosmeticamerken.

Wist je dat? Er wordt vaak aangenomen dat een vegan product ook gezond is. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Parabenen zijn bijvoorbeeld conserveringsingrëdienten die voorkomen in allerlei vruchten en groenten, maar kunnen ook in verband gebracht worden met allergische reacties, huiduitslag en hormoonverstorende eigenschappen. Let dus altijd goed op de ingrediëntenlijst als je een vegan product koopt.

Liefs, IK Skin Perfection