Moet een huidverzorgingsproduct pH-neutraal zijn? - blog

Moet een huidverzorgingsproduct pH-neutraal zijn?

Je hebt het vast wel eens zien staan op een huidverzorgingsproduct: ‘ph-neutraal’. Wat wordt er nu eigenlijk mee bedoeld? En belangrijker, is het ook echt goed voor je huid?

Een gezonde huid heeft van nature een beschermlaagje, dat noemen we de zuurmantel. Het bestaat uit zweet, talg en dode huidcellen. We noemen het zuurmantel, omdat de zuurgraad, of ph-waarde, rond de 5,5 ligt. De pH-waarde… hoe zit het ook alweer? We spreken van zuur wanneer de pH-waarde lager is dan 7, en als deze hoger is dan 7, dan spreken we van basisch.

Onze huid is zuur Dat onze huid zuur is, is niet zonder reden. Deze zuurmantel helpt de huid sterk te houden. Het zorgt ervoor dat de huidflora in balans is, de slechte bacteriën worden gedood en de goede bacteriën krijgen de ruimte, waardoor de huid minder vatbaar is voor huidproblemen.

Het is dus belangrijk om de huid zuur te houden. Uit onderzoek blijkt niet alleen dat een huid met een hoge pH-waarde droger, doffer en sneller geïrriteerd is, maar ook eerder rimpels krijgt.

Verstoorde zuurgraad door producten hoge pH-waarde Door je huid in aanraking te laten komen met basische producten gaat de zuurgraad (tijdelijk) omhoog. Leidingwater in Nederland heeft bijvoorbeeld een pH-waarde van ongeveer 7. Veel zepen hebben zelfs een pH-waarde van 9. Realiseer je je eens hoeveel schade de huid op kan lopen door haar regelmatig te wassen met water en zeep. Natuurlijk herstelt de huid zich, maar dat kan wel tot 14 uur duren. Grote kans dat de zuurmantel van de huid voor die tijd opnieuw beschadigd is. Een pH-waarde van 7, pH-neutraal is dus helemaal niet zo ‘neutraal’ voor je huid!

Producten van IK zijn afgestemd op de pH-waarde van de huid IK Skin Perfection streeft met jou naar een gezonde en perfecte pH-waarde van de huid, die rond de 5,5 ligt. De pH-waarden in onze producten zijn daarop afgestemd, zodat de zuurgraad van de huid wordt herstelt en in balans komt en blijft.

Let op de pH-waarde van het product Wanneer je huid een te hoge of te lage pH-waarde heeft, kun je prachtige hooggeformuleerde producten inzetten. Maar wanneer deze producten niet de goede pH-waarde hebben, afgestemd op jouw huid, ga je niet het gewenste resultaat behalen. Sterker nog, het kan juist zijn dat deze producten je huid nog meer gaan irriteren.

Advies voor jou Wil jij weten hoe het ervoor staat met de pH-waarde van jouw huid? Maak dan een afspraak met jouw IK Huidspecialist. Zij kan samen met jou kijken naar de conditie van jouw huid en je adviseren hoe je je pH-waarde verbetert. Klik hier voor jouw dichtstbijzijnde IK Huidspecialist.

Liefs, IK Skin Perfection