Wat is het verschil tussen synthetische en natuurlijke gezichtsmaskers? Wij leggen het je uit! | Blog

WAT ZIJN NATUURLIJKE EN SYNTHETISCHE INGREDIËNTEN?

De ingrediënten in skincare producten kunnen synthetisch of natuurlijk van aard zijn. Simpel gezegd zijn synthetische ingrediënten stoffen die door de mens gemaakt zijn, terwijl natuurlijke ingrediënten afkomstig zijn uit de natuur of van natuurlijke stoffen. Natuurlijke of synthetische stoffen van elkaar onderscheiden is niet zo eenvoudig als het klinkt. Een synthetische stof die ook in de natuur voorkomt, heet een natuur identieke stof. Een synthetische stof kan een natuurlijk basis ingrediënt hebben en hoeft niet 100% synthetisch te zijn. In cosmetica wordt vaker gekozen voor synthetische stoffen, omdat deze goedkoper zijn om te produceren.

IK Skin Perfection kiest bewust voor natuurlijk actieve ingrediënten in haar huidverzorgingsproducten!

Onze producten hebben een groene formulering, dat bestaat uit groene cosmeceuticals en dus geen synthetische cosmeceuticals. Wij werken alleen meet 100% natuurlijke actieve werkstoffen die zorgen voor een doeltreffend huidresultaat. Ons totale product is 90 tot 100% natuurlijk. In Nederland mag een product al natuurlijk genoemd worden wanneer er 10% natuurlijke ingrediënten in het product aanwezig is. Met 90 tot 100% natuurlijk, onderscheiden wij ons van veel cosmeticamerken. Natuurlijke ingrediënten zorgen ervoor dat de huid kan ademen én niet belast, zodat jij doeltreffend het gewenste huidresultaat bereikt!

Waarom kiezen voor een natuurlijke gezichtsmasker?

Een gezichtsmasker, een heerlijk ontspanmomentje voor jezelf! We brengen een laagje aan op ons gezicht met als gewenst resultaat een gladde, schone en stralende huid. Een masker dringt vaak diep door in de huid en zorgt dat onze poriën worden gereinigd. Een gezichtsmasker met een lekker geurtje of een mooie felle kleur? Dat klinkt heel leuk, maar vaak worden hier synthetische stoffen aan toegevoegd, die juist ervoor kunnen zorgen dat de poriën verstopt raken en zo kunnen juist onzuiverheden in de huid ontstaan.

Welke natuurlijke maskers heeft IK Skin Perfection?

Daarom kiezen wij bij IK Skin Perfection voor gezichtsmaskers met ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Het BAMBOO DETOX MASK+ van IK Skin Perfection bestaat 100% uit natuurlijke ingrediënten. In het DOUBLE+ 2-in-1 crèmemasker is bewust gekozen voor het gebruik van ongeveer 5% Dimeticonen, een ingrediënt wat zorgt voor de smeerbaarheid. Doen we dat niet, dan zou je het product niet kunnen smeren. Dit ingrediënt wordt niet door de huid opgenomen en daardoor helemaal veilig voor de huid. Je spoelt dit er dus tijdens het wassen van je huid weer gewoon af. Het zorgt er zelfs voor dat de huid beter gehydrateerd blijft! Dat betekent dat DOUBLE+ voor 95% uit groene, natuurlijke werkzame ingrediënten bestaat en dus nog ver boven de gemiddelde gezichtsmaskers of skincare producten.

Double+ 2-in-1 Crème Masker van IK Skin Perfection

DOUBLE+ is een 2-in-1 crèmemasker dat specifiek is samengesteld met als doel de droge, geprikkelde huid flink te hydrateren en de barrièrewerking te versterken. De huid voelt comfortabeler aan en ziet er gezonder uit. DOUBLE+ kan perfect ingezet worden na intensieve behandelingen ter verzachting van de rode en gevoelige huid.

Bamboo Detox Mask+ Kleimasker met houtskool

Creëer jouw eigen spa en kom tot rust met dit unieke, bruisende, zuurstof verbeterende BAMBOO DETOX MASK+. De geactiveerde bamboehoutskool in dit gezichtsmasker trekt als een magneet vuil en bacteriën aan. De combinatie van Kaolin en vulkanische klei zorgt voor het verwijderen van onzuiverheden en afvalstoffen. Het BAMBOO DETOX MASK+ stimuleert de celvernieuwing en helpt poriën te verfijnen. Groene cosmeceuticals geven de doffe, vermoeide huid een intense energieboost en zorgen zo voor een zachte, frisse en gezonde uitstraling.

Hoe kies je het juiste masker voor jouw huid?

Het allerbelangrijkste is dat je een masker kiest waar jouw huid echt wat aan heeft. Het is daarom erg belangrijk om erachter te komen wat jouw huid nodig heeft. Wil je het echt goed doen, dan kun je een huidanalyse laten doen bij een IK Huidspecialist. Je dit een brug te ver, dan kun je ook goed naar je huid kijken. Natuurlijk kies je voor een masker dat niet alleen past bij jouw huidwens, maar ook heerlijk aanvoelt op je huid!

Wil jij meer lezen over de ingrediënten in onze producten? Lees er hier meer over!