4 tips voor huidverzorging in de herfst - blog

4 tips voor huidverzorging in de herfst

Brrr… Zit jij ook graag lekker warm binnen met dit gure herfstweer? Zodra de temperaturen buiten beginnen te dalen en we de behaaglijkheid in huis bij de verwarming opzoeken, verandert de behoefte aan verzorging van onze huid. We geven je 4 tips om je huid optimaal te verzorgen deze herfst!

1. Ieder seizoen een huidanalyse Een nieuw seizoen, een nieuwe huidanalyse. Hoewel het erg makkelijk is om een heel jaar hetzelfde product te gebruiken, kan je huid juist baat hebben bij afwisseling van producten.

Jouw huid vertelt je veel. En dat kan elke keer weer anders zijn. IK Skin Perfection helpt jou het maximale te halen uit jouw eigen schoonheid. Laat je huid daarom ook dit seizoen weer goed in kaart brengen, want een goede huidanalyse is de basis voor een mooie huid.

2. Extra huidcomfort met de IK Oil Infusions Met kou en regen op je huid heeft je huid in dit seizoen behoefte aan iets extra’s. Hiervoor biedt IK drie prachtige samengestelde oliën op kruidenbasis. De heerlijke geuren van de IK Skin Perfection huidoliën zijn te mixen met alle crèmes en serums en zorgen voor gevoel van luxe, comfort en welbehagen. Zo versterkt de RECOVER+ het afweersysteem van de gevoelige, droge of geprikkelde huid en verzacht, kalmeert én hydrateert ze de huid.

3. Weg met pigmentvlekken en dofheid De herfst is dé periode om de zonbeschadigde huid een oppepper te geven. Want na de zonovergoten zomer kan je huid er dof en beschadigd uitzien en pigmentvlekken hebben gekregen. Als het bruin is verdwenen, blijft er vervolgens een huid over die er heel wat minder egaal en stralend uitziet. Dit is dan ook het seizoen om met fruitzuren aan de slag te gaan. Fruitzuren als GLYCOL ACID+ en SALICYL ACID+ werken diep in de huid en verwijderen dode huidcellen, helpen pigmentvlekken verminderen, pakken oppervlakkige rimpeltjes aan, werken ontstekingsremmend en helpen de productie van elastinevezels te activeren. Jouw huid zal gladder, voller en egaler worden. Zoveel voordelen; vraag jouw IK Huidspecialist eens naar de mogelijkheden voor jou!

4. Bescherm je huid ook in de herfst tegen de zon Zonnebrandcrème blijft belangrijk in het najaar, zeker wanneer je met fruitzuren gaat werken en je huid daarmee gevoeliger wordt voor zonlicht. Hoewel de zon nu steeds minder krachtig wordt, is UVA-straling het gehele jaar door aanwezig. Bescherm je huid daar iedere ochtend uit gewoonte tegen, bijvoorbeeld met de minerale zonbescherming MINERAL SUN SPF 30. Bedenk dat een goed herstelde huid, met weer een gezond werkende huidbarrièrefunctie, zich straks beter zal kunnen weren tegen de dalende temperaturen en lage luchtvochtigheid die bij de wintermaanden horen. Wil je advies op maat voor jouw unieke huid? Ga dan naar jouw dichtstbijzijnde IK Huidspecialist.

Meer tips voor huidverzorging:

Liefs, IK Skin Perfection