Ervaar jij huidproblemen na chemo, bestraling of medicatie?

De Medikal verzorgingsproducten van IK Skin Perfection helpen de huid te verbeteren en zijn veilig te gebruiken.

In de maand oktober staan we ieder jaar wereldwijd stil bij kanker. Een maand waarbij mensen bewust worden en er aandacht is voor de impact van de ziekte.
Helaas treft kanker een grote groep mensen: 1 op de 3 krijgt er in zijn of haar omgeving mee te maken. Een behandeling, zoals chemo, bestraling of intensieve medicatie heeft helaas een negatief effect op de huid. Een gezonde huid geeft weer zelfvertrouwen en dat gevoel gunnen wij iedereen! Huidverzorging bij chemotherapie, bestraling of intensieve medicatie is belangrijk om de neveneffecten zo beperkt mogelijk te houden. Onze Medikal verzorgingsproducten zijn veilig te gebruiken en helpen de huid te herstellen en verzorgen.

Verzorgingsproduct DE-ITCHY+

De producten van Medikal zijn voorzien van het NO-label en bevatten geen huid belastende stoffen als parabenen, sulfaten, minerale oliën, geur- en kleurstoffen. Er zitten geen ingrediënten in onze producten die reageren op straling van radiotherapie.

Het verzorgingsproduct DE-ITCHY+ is een kalmerende en herstellende olie. Speciaal geschikt voor de gevoelige en geïrriteerde (hoofd)huid, die veilig is te gebruiken bij huidaandoeningen of huidzorg bij kanker. De olie zit bomvol antioxidanten en vitaminen die er voor zorgen dat de huid herstelt en kalmeert.

ik skin de-itchy gunactie

Wat er precies gebeurt

Bij de behandeling van kanker kan de huid uit balans raken. De huid kan tijdens en na het ondergaan van chemotherapie of bestraling kwetsbaar worden. Je kunt te maken krijgen met een droge, jeukende, rode of schilferige huid. Ook kan de huid meer gespannen zijn, een andere teint krijgen of je krijgt last van uitslag. Je huid wordt overgevoelig en je kunt niet alle huidverzorgingsproducten verdragen.

Huidverzorging bij chemo

De huidverzorging bij chemo is dan ook niet zomaar een huidverzorging. Onze Medikal producten zijn zo puur dat ze veilig te gebruiken zijn, ze herstellen de pH-waarde van de huid, brengen de huidflora weer in balans, voorkomen uitdroging, irritatie en geven slechte bacteriën geen kans. Ook Radboud UMC laat weten dat je de huid het beste kan verzorgen met een pH neutrale crème.

Gezichtsverzorging bij chemo

Bij het verzorgen van je gezicht ga je aan de slag met de volgende stappen en producten:

  1. Start met het reinigen van je gezicht met een reiniger SILK+, dit is een milde reiniging voor de overgevoelige huid;
  2. Na het reinigen van het gezicht breng je een herstellende crème aan, de RECOVER+;
  3. Je sluit af met de DE-ITCHY+, een olie die gericht is op het verlichten van huidirritaties en voeden van de (hoofd)huid.

Thuis aan de slag of boek een behandeling bij een Medikal salon

Thuis aan de slag met onze verzorgingsproducten kan  eenvoudig met de Medikal Kit. Deze kit heeft alles in huis om de huid die chemo, bestraling of zware medicatie moet ondergaan, te helpen kalmeren en te beschermen.

Ontdek de Medikal producten

Wil je liever een uitgebreide behandeling om jezelf of iemand in de watten te leggen, kies dan voor een behandeling bij één van onze salons. De award-winning Medikal Reflex Treatment biedt veilige huidzorg, huidcomfort en lichamelijke ontspanning wanneer iemand huidproblemen door een intensief medisch behandeltraject bij kanker.