bereid-je-jouw-huid-voor-op-de-zon

Zes tips zodat jij bewust en voorbereid de zon in kunt.

Zonnen doen we bij IK in bewuste vorm. Daarom gaan we voorbereid de zomer in en lopen we de zon in goede bescherming tegemoet. Aan de hand van 6 unieke tips weet jij precies hoe jij jezelf moet voorbereiden.

scrubben-huid-voor-celvernieuwing

1/ Ga voor celvernieuwing!

Scrub je huid regelmatig om zo je dode huidcellen te verwijderen en celvernieuwing te stimuleren. Je huid zal zo egaler verkleuren en dus langer de zongebruinde kleur aanhouden. Plan twee keer in de week een ontspannende scrubsessie voor je lichaam. Voor je gezicht kun je een milde gezichtspeeling gebruiken. Let op: na een peeling is het verstandig om uit de zon te blijven, doe dit beautymomentje dan ook in de avond.

2/ Vergeet je vochtbalans niet

De zon droogt je huid uit, dus vergeet je vochtbalans niet op peil te houden! Drink voldoende water en smeer rijkelijk met voedende producten, op zowel je gelaat als op je lichaam. Zonder hydratatie vermindert de huid zijn elasticiteit en huidbarrière.

vochtbalans-op-peil-houden

3/ Kleurrijke voeding helpt je een handje

Ook groente en fruit kunnen je een handje helpen om je huid te beschermen en te laten stralen. Het ingrediënt dat je hierbij helpt heet: betacaroteen en kan gevonden worden in bijvoorbeeld: wortel, tomaat, mango, abrikozen, meloen, spinazie en rode paprika. Ga voor kleurrijke voeding dat rijk is aan antioxidanten. Het resultaat? Het levert de huid voedingsstoffen om de melanineproductie tijdens de zomerdagen op gang te houden. Let’s get sunkissed!

4/ SPF is je BBF

Kies een zonnebrandcrème die past bij jouw huidtype. Het geheim achter een gezonde en beschermde huid is het gebruik van een SPF (Sun Protection Factor). Hoe lichter en gevoeliger de huid, hoe hoger de geadviseerde SPF. Niet zeker van je zonnetype? Doe dan onze Summer Skin Check. Een zonadvies-test die jouw zonnetype door middel van 10 vragen beantwoord. Wil je liever persoonlijk advies? Bezoek dan een IK salon in je buurt. Je vindt ze via de Sun Locator.

gevoelig-plekjes-ook-insmeren-met-zonnebrand

 

5/ Vermijd blootstelling tijdens de warmste uren van de dag

Een advies is om uit de zon te blijven op de warmste uren van de dag. Zelfs als je je huid goed hebt voorbereid op de zon, is het tijdens deze uren dat de uv-straling het felst is en je huid dus het meest beschadigt. Wanneer is de zon het felst horen we je denken? We adviseren je om tussen 12.00 en 15.00 de zon te mijden.

6/ Sla deze gevoelige plekjes ook niet over

Vaak proberen we ons goed in te smeren met een zonnebrandcrème, maar vergeten we al snel de belangrijke en kwetsbare plekken van onze huid. De oren, neus en voeten verbranden juist snel, doordat de huid op deze plekken dunner is. Vergeet dan ook niet om je daar ook goed in te smeren. Daarnaast is het belangrijk dat je in de zon een zonnebril, pet of hoed met uv-filter draagt. Een zonnebril beschermt je ogen en voorkomt dat je gaat knijpen met je ogen tegen de zon, waardoor er minder kans is op rimpeltjes en kraaipootjes. Een hoed of pet zorgt ervoor dat je hoofdhuid niet verbrand en je haar niet verkleurt. Tevens zorgt het ervoor dat je minder snel last krijgt van een zonnestreek.