hoe-verzorg-je-jouw-huid-in-de-herfst

Een gloednieuw seizoen betekent nieuwe weersomstandigheden en een verandering van je huidconditie.

Gure wind en regen kunnen een negatief effect hebben op je huid. Denk aan: droogte, irritatie, rode wangen, gevoeligheid en een trekkerig gevoel. In dit artikel beantwoorden wij hoe je je huid op een bewuste manier verzorgt en je je stralende glow behoudt.

is koud weer slecht voor je huid

Bescherm je huid het gehele jaar door

UVA- en UVB-straling vindt 365 dagen in het jaar plaats. Hoewel je in het najaar minder snel verbrandt (door de aanwezigheid van de UVB-stralingen), zorgen UVA-stralen ervoor dat je huid langzaamaan veroudert. Bescherm je huid daarom elke dag tegen schadelijke invloeden van de zon en geniet van de voordelen op de lange termijn. SPF is jouw beste vriendin als het gaat om vroegtijdige huidveroudering. Geloof ons maar.

Hydratatie is het beschermmiddel in het najaar

Hydratatie tijdens het najaar is een grote must. Onze tip? Sla rijke en voedende crèmes in die jouw huidbarrière voldoende zullen beschermen. Om een boost te geven aan je huidbarrière is het gebruik van een serum een goede keuze. Deze krachtpatsers pakken jouw huidwens of huidprobleem direct aan. Kun je niet wachten om jouw huid te verzorgen in de herfst? Bekijk onze herfst favorieten.

Vooral in de herfst is het essentieel om je lippen te hydrateren en zacht te houden. Dit heeft te maken met de afnemende luchtvochtigheid. Stay Kissable!

gezichtsreiniger-voor-de-herfst

Het geheim van een stralende huid

Probeer één of twee keer in de week je huid te exfoliëren. Op je huid vormen zich automatisch een laag van dode huidcellen. Je kunt bijvoorbeeld voor een chemische exfoliatie kiezen; hier worden dode huidcellen verwijderd door middel van een vloeibaar zuur en geeft een boost aan de vernieuwing van huidcellen. Hierdoor wordt de bovenste huidlaag dunner en krijgt deze direct een glow.

Bekijk welke IK Huidspecialisten bij jou in de buurt zijn voor een ontspannen najaarsbehandeling. And then you are ready to glow!

Hoewel het erg makkelijk is om gedurende het jaar trouw te zijn aan een vast product, kan je huid juist baat hebben bij afwisseling van producten. Bekijk IK’s najaarsproducten hieronder!