Last van onzuivere huid door puistjes, pukkeltjes of acne?

Zo pak jij jouw onzuivere huid, puistjes en acne succesvol aan!


Onzuivere huid, puistjes of acne?

Vertoont jouw huid puistjes, rode bultjes, ontstekingen en andere ontsierende onzuiverheden? Dan is de kans groot dat jij last hebt van acne. Wereldwijd hebben veel mensen last van acne. Acne ontstaat vaak tijdens de puberteit, waarin hormonale veranderingen zorgen voor actieve talgklieren. Maar ook op latere kleeftijd kun je last krijgen van acne.


Acne, een serieuze huidaandoening!

Acne is altijd en voor iedereen een vervelende huidaandoening die je best heel onzeker kan maken. We spreken van acne als de poriën van de huid met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. De talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid waardoor zichtbare puistjes en rode bultjes ontstaan. Acné is een serieuze huidaandoening en het is daarom altijd aan te raden om je te laten adviseren door een IK Huidspecialist voor een behandeling, thuisgebruik van producten en eventuele voeding tips.


Gebruik Ph - neutrale en zuiverende producten

Bij acne is het belangrijk om de bron van het probleem aan te pakken en de juiste huidverzorgingskeuzes te maken. Een acne-achtige en vette huid heeft behoefte aan een dagelijkse intensieve en evenwichtige verzorging die de huidflora weer in balans brengt. Gebruik daarom producten die de pH- waarde van de huid herstellen en overtollig talg minimaliseren. Een gezonde huid, begint bij een schone huid. Dat geldt zeker voor de acne huid. Reinig je huid daarom grondig met bijvoorbeeld FOAM+ of SILK+ en verwijder overtollig vuil en talg.


Fruitzuur, hét wapen tegen acne

Breng na de grondige reiniging een acnecreme op basis van fruitzuren aan. Je pakt de acne dan echt krachtig aan. Zo bevat het een hoge concentratie werkzame ingrediënten en zit het bomvol vitaminen, antioxidanten die doelgericht jouw acne verminderen. De fruitzuren verwijderen de dode huidcellen, verfijnen je poriën en verminderen oneffen- en onzuiverheden. Breng je na het reinigen het serum  SALICYL ACID+ fruitzuurpeeling aan, dan zorgt je serum ervoor dat salicylzuur tot heel diep in de poriën kan reinigen, wat helpt bij het voorkomen van nieuwe puistjes. Je huid wordt vernieuwd en dat geeft jou een egale teint. De laatste krachtpatser die echt niet mag ontbreken bij jouw skincare routine bij acne is het BAMBOO DETOX MASK. Dit masker trekt als een magneet vuil aan en reinigt diep door de bamboehoutskool in het masker. Wil jij een volledig overzicht van jouw skinacre routine voor de acne huid, lees dan ook ons vorig blog over dit huidtype 


Niet scrubben, nooit krabben!

Heb jij veel puistjes en ontstekingen? Ga dan nooit scrubben! Dit kan zorgen voor nog meer puistjes. Je kunt SCRUB+ wel laten intrekken in je huid en daarna met lauwwarm water afspoelen. En hoe verleidelijk het ook is, knijp puistjes nooit uit. Doe je dat wel, dan is de kans groot dat je de bacteriën verder verspreidt waardoor je alleen nog maar meer puistjes krijgt.


Anti -  Acne Voeding, het werkt echt

Een gezond voedingspatroon is voor de acne huid heel belangrijk. Bak in olijfolie en zet geregeld vette vis, avocado, cashewnoten en amandelen op je menu. Ze bevatten omega 3 en hebben een positieve werking op ontstekingen. Volkoren producten, noten en eieren bevatten zink. Belangrijk want een tekort aan zink kan puistjes verergeren. Wees verder matig met koolhydraten en zout en beperk het gebruik van verzadigde vetten die voorkomen in zuivelproducten. Je huid knapt ervan op!


Hygiëne, hygiëne en nog eens hygiëne…!

Naast de juiste huidverzorging is hygiëne bij de aanpak van acne heel belangrijk. Was regelmatig je handen en verwissel dagelijks je handdoek en bedlinnengoed. De bacteriën blijven namelijk achter op je kussensloop. Beperk het dragen van mutsen, petten, sjaals en coltruien want in deze kledingstukken blijven snel bacteriën achter. En denk er ook eens aan je make-up kwasten te reinigen, de acne bacterie gedijt uitermate goed in vuile kwasten!

Ben jij benieuwd welke huidverzorgingsset het beste bij jouw huid past? Doe dan de TEST! 

Meer informatie over acne: