Zo gaat jouw huid stralend de lente in!

Zo gaat jouw huid stralend de lente in!

Seizoenswisseling, onze favoriet is die van winter naar voorjaar. Hoe fijn! De eerste zonnestralen, stijgende temperatuur en de natuur die weer wakker wordt. Maar net zoals je je garderobe aanpast, moet je huid ook weer voorzichtig wennen aan die nieuwe (weers)omstandigheden. Kijk eens goed in de spiegel of doe een skin check bij jouw IK Huidexpert. Dan weet je direct aan welke huidverzorging jouw huid nu extra behoefte heeft!  

 

Scrubben voor een instant glow!

Scrubben en hydrateren is de succesformule die jouw huid nodig heeft om stralend de lente in te gaan. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en geef je je huid een diepte reiniging. Voer dit schoonheidsritueel één tot drie keer per week uit. Huidverzorgingsproducten die je daarna gebruikt kunnen veel effectiever hun werk doen. Heb je een gevoelige huid, last van couperose of acne vervang dan de scrub door de mildere peeling of lysing. Scrubben, peelen en lysen hebben overigens onmiddellijk effect, het geeft je huid direct een instant glow!

 

Hydratatie Happiness voor je huid!

Je huid heeft het in de wintermaanden zwaar gehad, kou, verwarming en gure wind zijn nou eenmaal niet de beste vrienden voor een mooie huid. Nu je weer meer naar buiten gaat en de zon, maar daarmee ook UV-straling op je huid krijgt, is extra hydratatie nu de belangrijke vervolgstap! Goede hydraterende producten bevatten hyaluronzuur. Deze huideigen stof zorgt voor hydratatie van binnenuit, maar kan wel hulp van buitenaf gebruiken. Zeker na je dertigste! Gebruik je ´dé lente musthave ´HYALURON+, serum dan komt je vochtbalans in no-time weer op peil. De maximale hydratatie van dit krachtige serum geeft je ook nog eens een liftend effect en accentueert jouw gezichts- en oogcontouren. Maar richt je niet alleen op je gezicht. Ook je body vraagt om een extra hydraterende lotion. Onze favoriet is de BOTANIC BODY Deze verzorgende, voedende en vegan bodylotion hult jouw huid van top tot teen in zachtheid, biedt langdurige hydratatie waardoor zelf de meest droge huid weer fluweelzacht aanvoelt. Oh ja, hydrateren van binnenuit doe je natuurlijk ook. Gewoon flink water drinken!

 

Pep je huid extra op met een masker!

Wanneer gebruik je nou een masker? Dat doe je vooral als je huid een oppepper nodig heeft. En dat is precies waar je huid bij wisseling van het seizoen om vraagt. Bij gebruik van een masker sluit je de huid tijdelijk af waardoor vocht en warmte beter worden vastgehouden. Afvalstoffen worden beter verwijderd en de doorbloeding van je huid verbetert. Maskers bieden een perfecte aanvulling op de behoefte die de huid heeft bij veranderende weersomstandigheden. Wist je dat je een masker ook heel goed kunnen mixen met een serum of een thee? Onze tip voor een stralende, gezonde huid; mix BAMBOO DETOX MASK met Matcha thee, de gezondste thee van de wereld!    

 

SPF Sun Safe!

Er wordt wel eens gezegd dat 90% van de verouderingsproblemen van de huid veroorzaakt worden door de zon. Maak er daarom een gewoonte van je schoonheidsritueel af te sluiten met een SFP. Juist bij die eerste blootstelling aan de voorjaarszon! Gebruik je IK MINERAL SPF 30? Met deze SPF en gezichtscrème ‘in één’ voed je de huid, herstel je de vochtbalans en natuurlijke antioxidanten zorgen voor extra bescherming tegen zonschade. En vergeet niet, zonproducten beschermen niet alleen tegen huidveroudering maar verlagen ook het risico op huidkanker!

 

Love to your Lips!

Je staat er vast niet vaak bij stil maar ook je lippen worden continu blootgesteld aan schadelijke UV-straling. Zeker bij die eerste krachtige zonnestralen in de lente! Daarbij is de huid van je lippen sowieso al dunner dan die van de gewone huid. Lippen drogen dus extra snel uit en kunnen schraal, gevoelig en droog aanvoelen. Veel lippen balsems drogen je lippen juist alleen maar meer uit. Zorg dus dat je je lippen verzorgt met een echt goede balm. Met LIP+ vertroetel jij je lippen maximaal. Deze 100% vegan lip balm is speciaal ontwikkeld voor droge, schrale lippen die net dat beetje extra verzorging nodig hebben. De balm biedt direct comfort, werkt herstellend, hydraterend en beschermend tegelijk. LIP+ houdt jouw lippen zacht, soepel en geeft ze ook nog eens subtiele glans!

Meer informatie om je huid stralend te maken: