Ken het effect van UVA en UVB straling op de huid. Bescherm je huid 365 dagen!

Wat is UVA en UVB en wat doet het voor de huid?

 

Wil je weten hoe jij jouw huid elke dag kan beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon? Dan is het belangrijk dat je weet wat het verschil is tussen UVA en UVB straling en de impact op jouw huid.

  

Verschil UVA en UVB

UV-straling is een vorm van elektromagnetische straling die afkomstig is van de zon en die onze huid kan beschadigen. Er zijn twee soorten UV-straling: UVA en UVB. Beide soorten straling kunnen schadelijk zijn voor de huid, maar op verschillende manieren. UVA staat voor Aging en UVB voor Burning, met dit ezelsbruggetje ga je dat in ieder geval makkelijk onthouden! Zonlicht bestaat voor 95% uit UVA stralen en voor 5% uit UVB straling. Maar ja en dan; wat doet UVA en welke impact heeft UVB?


UVA is er altijd!

Met UVA straling heb je het hele jaar te maken. Niet alleen in de lente en zomer maar ook in herfst en winter. UVA is constant aanwezig, dringt diep door in de huid en laat zich niet tegenhouden door wolken of glas. Deze stralen zorgen voor een versnelde afbraak van collageen en elastine. UVA veroorzaakt daardoor vooral huidveroudering, pigmentvlekken en oogschade maar ook deze straling kan kankerverwekkend zijn en speelt dus een belangrijke rol bij het ontstaan van huidkanker.


UVB vooral in de zomer

UVB-straling is de belangrijkste oorzaak van zonnebrand. Het kan ook leiden tot huidveroudering en huidkanker. UVA-straling dringt dieper door in de huid en kan ook bijdragen aan huidveroudering en huidkanker. Het is daarom belangrijk om je huid te beschermen tegen beide soorten straling.


Bescherm jouw huid tegen de zon

Een natuurlijke zonnebrandcrème kan je helpen je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. De Mineral SUN SPF 30 en Mineral SUN SPF 50 bevatten natuurlijke ingrediënten zoals zinkoxide en titaniumdioxide, die een fysieke barrière vormen tussen je huid en de zon. Ze zijn minder schadelijk voor het milieu en veiliger voor je huid dan zonnebrand met chemische filters.

 

Zonschade makkelijk te voorkomen!

Zowel een teveel aan UVA als UVB straling leidt dus tot schadelijke gevolgen voor de huid. Gelukkig is zonschade aan de huid makkelijk te voorkomen. Kies dan wel altijd voor een zonnebrandcrème die beschermt tegen schadelijke UV-A én UV-B straling, zoals de IK SUN SPF 50. Beperk je zonuren en laat de zonnebrandcrème goed intrekken. Smeer je huid om de twee uur in en herhaal dit na transpiratie, zwemmen, afdrogen of sporten.


Elke dag beschermen

Het gebruik van zonnebrandcrème is niet alleen belangrijk op zonnige dagen. Zelfs op bewolkte dagen kan de zon schadelijke straling uitzenden die je huid kan beschadigen. Daarom is het aan te raden om elke dag een natuurlijke zonnebrandcrème te gebruiken om je huid te beschermen tegen de zon.
Kortom, het beschermen van je huid tegen UV-straling is essentieel voor een gezonde en stralende huid. Kies daarom voor de Mineral SUN SPF 30 of Mineral SUN SPF 50 en vergeet niet om deze elke dag te gebruiken. Zo houd je jouw huid het hele jaar door gezond en beschermd.

Ben jij benieuwd welk huidtype jij hebt en hoe jij jouw huid het beste kan beschermen tegen zon. Doe onze Summer Skin Check of maak een afspraak bij een salon in de buurt die zonadvies geeft.

Onze nieuwe collectie zonnebrand heeft een watervrije formule en is dus ook geschikt voor tijdens je wintersport vakantie.