Waarom de IK MEDIKAL producten veilig te gebruiken zijn bij chemo, bestraling en intensieve medicatie | Blog

Waarom de IK MEDIKAL producten veilig te gebruiken zijn bij chemo, bestraling en intensieve medicatie

Tijdens en na het ondergaan van chemo, bestraling of intensieve medicatie ervaart de huid ook de neveneffecten van het behandeltraject. De Medikal producten herstellen de pH-waarde van de huid, brengen de huidflora weer in balans, voorkomen uitdroging, irritatie en geven slechte bacteriën geen kans.

Een gezonde huid geeft weer zelfvertrouwen en dat gevoel gunnen we iedereen.

ONZE PRODUCTEN ZIJN VEILIG TE GEBRUIKEN TIJDENS CHEMOTHERAPIE EN BESTRALING

Alle producten zijn voorzien van het NO-label en bevatten geen huidbelastende stoffen als parabenen, sulfaten, minerale oliën, geur- en kleurstoffen.

Onze producten bevatten geen ingrediënten die op straling van bijvoorbeeld radiotherapie reageren. Denk bijvoorbeeld aan metalen, bijvoorbeeld zink of hormoon ontregelende stoffen als fyto-oestrogenen uit bijvoorbeeld aloë vera. Ook hebben wij gekozen voor een xeno-oestrogenen vrije verpakking (BPA-vrije verpakking). Wij kiezen bewust om deze specifieke stoffen in de huidverzorging te vermijden, omdat ze de behandeling kunnen verstoren of de huid kunnen beschadigen. In verschillende onderzoeken wordt BPA in verband gebracht met kanker. Bijvoorbeeld het onderzoek van het Cincinnati Cancer Center (gepubliceerd in 2014 een uitgave van Plos One). Zij toonden aan dat blootstelling aan lage doseringen BPA een verstoring in de celvermeerderingscyclus kan veroorzaken.

HERSTELT DE HUIDFLORA EN MAAKT DE HUID GEZOND

De producten uit de Medikal Collection zijn de juiste huidverzorgingsproducten in Nederland die speciaal ontwikkeld zijn voor de behandeling bij chemotherapie en intensieve medicatie en zijn zelfs specifiek in te zetten bij bestraling. Onze producten zijn uniek geformuleerd om de natuurlijke pH-waarde van de huid (5,5) te herstellen en de huidflora in balans te houden. Om de zuurmantel in balans te houden moet de pH-waarde van de producten rond de pH-waarde van de huid liggen. Hoe hoger de pH-waarde, des te droger, doffer en sneller geïrriteerd de huid is. En dat wil je bij chemotherapie en bestraling juist voorkomen.

EEN BIJZONDER CADEAU OM TE GEVEN

Ken je iemand uit jouw omgeving die de diagnose kanker heeft gekregen of ben je zelf getroffen door deze ziekte? Of ben of ken jij iemand met een extreem gevoelige huid, met extreme jeuk, eczeem of psoriasis en wil jij of diegene dat heel graag onder controle hebben en houden? Geef jezelf of een ander dan een bijzonder cadeau. De veilige, eerlijke en natuurlijke huidverzorgingsproducten uit de Award-winning Medikal collectie zijn er speciaal voor de meest zwaarbelaste en extreem gevoelige huid. Gun jezelf, of een ander, weer een momentje van geluk!

AWARD WINNING MEDIKAL COLLECTIE

In 2019 is de Silky Organic Recover Box uitgeroepen tot Professional Beauty Product of the Year, dé award in de professionele branche voor cosmeticamerken. In 2020 hebben we de derde prijs in ontvangst mogen nemen in de categorie ‘cosmeceuticals’ bij de Dutch Beauty Award. Dit is dé beautyprijs van Nederland. De Silky Organic Recover Box is niet meer opgenomen in ons assortiment, maar de producten uit de box zijn wel verkrijgbaar. Welke producten vind je in de Silky Organic Recover Box? De SILK+, een milde reiniging voor dagelijks gebruik. De RECOVER+ kalmerende en herstellende 24H crème. De DE-ITCHY+ beschermende en herstellende huidolie. De LIP+ milde en verzorgende vegan lipbalm.

Meer informatie over IK Medikal: