Wie gun jij een mooie en gezonde huid tijdens een zwaar ziekteproces? - blog

Maak kennis met de Medikal Collection van IK Skin Perfection

Wie kent er in zijn of haar omgeving niet iemand met kanker? Speciaal voor deze mensen heeft IK Skin Perfection de Medikal Collection ontwikkeld: huidverzorgingsproducten zonder belastende toevoegingen, geschikt tijdens het gebruik van intensieve medicatie.

Wie kent er in zijn of haar omgeving niet iemand met kanker? Veel mensen maken van dichtbij mee wat deze vervelende ziekte doet met mensen. Psychisch kan het een enorme klap zijn, maar ook lichamelijk verandert er veel tijdens chemo’s, bestralingen en intensieve medicatie. Iedereen wil er het liefst zo mooi mogelijk uit blijven zien, óók tijdens medische behandelingen. Vooral voor vrouwen kunnen die uiterlijke veranderingen heel moeilijk zijn. Hoe kun je de huid het beste verzorgen en zo mooi mogelijk houden tijdens zo’n intensief proces?

Huidverzorging op basis van pure, natuurlijke ingrediënten

Mooi oud worden, dat is wat wij iedereen toewensen. Onze huid is immers ons grootste orgaan en verdient daarom altijd aandacht, juist tijdens ziekte. Raakt de huid om welke reden dan ook uit balans, dan willen wij de huid naar een gezonde basis terugbrengen. Met 100% pure, krachtige, organische ingrediënten – cosmeceuticals – zijn wij in staat om dat te doen. Onze producten hebben we ontwikkeld volgens het NO-label: wij zeggen ‘nee’ tegen huidonvriendelijke ingrediënten. Parabenen, sulfaten, minerale oliën, paraffine, synthetische geur- en kleurstoffen vind je dan ook niet terug op onze ingrediëntenlijst. Geen belastende stoffen in onze huidverzorgingsproducten betekent dat alle producten tijdens chemo en bestraling te gebruiken zijn. Wel zo fijn als je lichaam al veel te verduren heeft! De IK Skin huidverzorging voor chemotherapie helpt je daarbij!

De Medikal Collection: ontwikkeling uit eigen ervaring - Huidverzorging Chemotherapie

Het moment dat je hoort dat je ziek bent, brengt veel veranderingen met zich mee. Dat ondervond ook de founder van IK Skin Perfection. Vanuit een medisch behandeltraject heeft zij zelf ervaren wat dat de huid verandert en lang niet alle huidverzorgingsproducten te gebruiken zijn. Meer dan 25 jaar ervaring in het beautyvak en in productontwikkeling, haar eigen ervaring met medicatie én met expertise van medisch specialisten, hebben haar ertoe aangezet om een unieke 100% Nederlandse huidverzorgingslijn te ontwikkelen. Het NO-label was daarbij uiteraard het uitgangspunt. De Medikal Collection is er speciaal voor mensen met probleemhuiden en is zélfs geschikt voor mensen die chemo’s of bestralingen moeten ondergaan. We vinden het geweldig dat we nu een huidverzorgingslijn hebben, speciaal voor mensen die niets anders kunnen verdragen. Daarin zijn wij het enige huidverbeteringsmerk in Nederland. Wij zijn als IK Skin Perfection ontzettend blij dat wij écht iets kunnen betekenen voor deze groep mensen. We gunnen iedereen een mooie en gezonde huid!’

Meer informatie over de Medikal collectie van IK Skin:

Medikal Kit: de huidverzorgende startset om te huid te kalmeren en beschermen

Wist je dat iemands geluk voor een groot deel is af te lezen aan de huid? Daar wil IK Skin Perfection graag een steentje aan bijdragen. Want geluk van de huid betekent vaak ook geluk in het leven. Ook jij kunt mensen in jouw omgeving helpen om dát kleine zonnestraaltje terug te brengen in hun leven. Want met de Medikal Kit heeft diegene alles in huis om de huid die chemo, bestraling of zware medicatie moet ondergaan, te helpen kalmeren en te beschermen. Een milde reiniging (SILK+), een kalmerende, huidherstellende 24H crème (RECOVER+) en een beschermende en herstellende olie (DE-ITCHY+) zijn dé producten voor een volledige basisverzorging. Naast de Medikal Kit bestaat de Medikal Collection nog uit een lichaamsverzorgende crème op basis van 100% raw sheabutter, Butterly Cream en een Nail Blush nagellak voor broze nagels zonder toevoegingen als formaldehyde.  

Wat kun je nog meer doen om de huid er in dit proces er op haar best uit te laten zien?

Er zijn nog zo veel meer tips om de huid op de juiste manier te verzorgen! In onze volgende blog zullen we hier dieper op in gaan. Kun je niet wachten wil je nu al graag meer informatie? Vraag dan de IK Huidspecialist. Zij helpt je graag verder!

Liefs, IK Skin Perfection