Smoothing Serum Layering Routine voor de onzuivere huid

Smoothing Serum Layering Routine voor de onzuivere huid

Serums kan je perfect combineren en dit leidt tot veel effectiever en sneller huidresultaat. Bij IK noemen we dat Serum Layering en wij maken het standaard onderdeel van onze dagelijkse skincare routine!

Heeft jouw huid last puistjes, acne of andere onzuiverheden? Speciaal voor deze huid ontwikkelden we een krachtige serum combinatie die de onzuiverheden en ontstekingen van jouw huid tegengaat. We vullen jouw daily Serum Layering Routine aan met passende reinigingsproducten en een 24 H crème die de behoefte van jouw huid vervult. Met Serum Layering Routine geef jij je huid een boost aan energy!

Stap 1: Reinigen van je gezicht en het in balans brengen van huidmicrobioom 

De basis voor een gezonde en stralende huid, is een schone huid. Door de dagelijkse reiniging brengen we de huid terug naar de natuurlijke basis en worden werkstoffen veel beter opgenomen. Je huid goed reinigen mag dus absoluut niet ontbreken in jouw dagelijkse skincare routine. Dat geldt voor elke huid maar nog eens extra voor de onzuivere huid. Deze huid heeft namelijk te maken met overtollige productie van talg, die weer leidt tot onzuiverheden en ontstekingen.

Voor de onzuivere huid is FOAM+ de perfecte reiniger. Deze ultrazachte reiniger, lotion en regulerende wash in één, heeft een milde maar ook krachtige werking die de huid voedt met krachtige antioxidanten, de poriën verfijnt, de talgproductie van de huid herstelt en overtollig talg minimaliseert.

Is je huid gereinigd, dan werken we met de Prebiotic Spray+ aan een gezonde huidflora en evenwichtig huidmicrobioom. Deze uiterst geavanceerde formule met prebiotische extracten versterkt de huidbarrière en ondersteunt de belangrijkste processen die nodig zijn om je huid vitaal en veerkrachtig te houden. Reiniging met FOAM+ en het in balans brengen van het microbioom met de Prebiotoic Spray+ zien wij als dé start van jouw dagelijkse skincare routine! 

Stap 2: Serum Layering Routine

Serum combinatie voor de onzuivere huid, acne en puistjes

Serums kan je perfect combineren en dit leidt in veel in veel gevallen tot veel effectiever en sneller huidresultaat. Bij IK noemen we dat Serum Layering en het betekent niets anders dan het ´laagje voor laagje´ aanbrengen van verschillende serums afgestemd op jouw persoonlijke huidbehoefte. Glimt jouw huid en heb je last van puistjes, acne of andere onzuiverheden? Dan is de combinatie van SALICYL  ACID+, GLYCOL ACID+ en PRERED+ perfect voor jouw huidtype. Het zuivert je huid optimaal, bestrijdt puistjes en acne en gaat het ontstaan van nieuwe bacteriën maximaal tegen. Serum layering is misschien wel de allerbelangrijkste stap in jouw skincare routine, want met deze stap ga je namelijk écht kracht zetten om jouw huidprobleem tegen te gaan.

Stap 3: Hydraterende en liftende oogcrème  
Fijne lijntjes, donkere kringen, wallen of verlies van frisheid en stevigheid; vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Toch kunnen we er wel wat aan doen. Voeg een oogcrème toe aan je skincare routine, het is essentieel voor het behoud van een frisse en stralende blik. De EYE+ is een hydraterende oogcontourcrème die ook nog eens extra zacht is voor de gevoelige huid rond de ogen. Hello stralende oogopslag!  

Stap 4: Matterende, zuiverende 24H gezichtscrème  
Elke huid is anders en heeft een andere dag- en nachtcrème nodig. Het is essentieel om je huid dagelijks te voorzien van een crème. Onze 24H crèmes zijn afgestemd op de verschillende behoeftes van de huid. AHAMAX+ ondersteunt de vermindering van imperfecties bij met name de gecombineerde, onzuivere en vette huid. De hoge dosering aan groene cosmeceuticals zoals AHA fruitzuren zuiveren de huid en dragen bij aan het verminderen van de aanwezigheid van talg, puistjes, acne en comedonen.

Stap 5: Spf zonbescherming  
Deze stap mag nooit ontbreken in je skincare routine, ook niet in de herfst of winter! Uv-straling is er namelijk altijd. Wist je dat 80% van huidveroudering komt door de zon? Een goede zonbescherming is daarom essentieel in je routine. De MINERAL SPF 50 is een minerale zonbescherming voor het gezicht. Deze luchtige fluïde is rijk aan natuurlijke antioxidanten. Voelt niet plakkerig, smeert fijn uit en laat geen witte waas achter.  

Vraag het jouw IK Huidspecialist!

Wil jij meer informatie over serum layering of een persoonlijk advies over de perfecte Serum Layering Routine voor jouw huid? Maak dan een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde IK Huidspecialist. Zij helpt je heel graag verder!

Meer informatie over Serum Layering Routine: