Calming Serum Layering Routine bij rosacea en couperose

Calming Serum Layering Routine bij rosacea en couperose

Serums kan je perfect combineren en dit leidt tot veel effectiever en sneller huidresultaat. Bij IK noemen we dat Serum Layering en wij maken het standaard onderdeel van onze dagelijkse skincare routine!

Ziet jouw huid er rood en geprikkeld uit of heb jij last van couperose of rosacea? Speciaal voor deze huid ontwikkelden we een krachtige serum combinatie die jouw huid tot rust brengt en weer comfortabel laat voelen. We vullen jouw daily Serum Layering Routine aan met passende reinigingsproducten en een 24H crème die de behoefte van jouw huid vervult. Met Serum Layering Routine geef jij je huid een boost aan energy!

Stap 1: Reinigen van je gezicht en het in balans brengen van huidmicrobioom 
De basis voor een gezonde en stralende huid, is een schone huid. Door de dagelijkse reiniging brengen we de huid terug naar de natuurlijke basis en worden werkstoffen veel beter opgenomen. Je huid goed reinigen mag dus absoluut niet ontbreken in jouw dagelijkse skincare routine. SILK+ is een milde reinigingsmelk, reinigingslotion en oogmake-up remover in één, die de natuurlijke pH-waarde van de huid herstelt en de huid weer in balans brengt. Dankzij de 3 in 1 formule hoeft het het reinigingsritueel helemaal niet veel tijd in beslag te nemen maar geniet je wel van een heerlijk schone, zachte en gladde huid!

Is je huid gereinigd, dan werken we met de Prebiotic Spray+ aan een gezonde huidflora en evenwichtig huidmicrobioom. Deze uiterst geavanceerde formule met prebiotische extracten versterkt de huidbarrière en ondersteunt de belangrijkste processen die nodig zijn om je huid vitaal en veerkrachtig te houden. Reiniging met SILK+ en de Prebiotic Spray zien wij als dé start van jouw dagelijkse skincare routine! 

Stap 2: Serum Layering Routine

De serum combinatie bij rosacea en couperose

Serums kan je perfect combineren en dit leidt in veel in veel gevallen tot veel effectiever en sneller huidresultaat. Bij IK noemen we dat Serum Layering en het betekent niets anders dan het ´laagje voor laagje´ aanbrengen van verschillende serums afgestemd op jouw persoonlijke huidbehoefte. Ervaar jij een rode, geprikkelde huid, heb je last van rosacea of couperose? PRERED+ biedt dan de oplossing voor jouw huid. Combineer je met vochtbooster HYALURON+ en MICROBIOME+? Dan werk je optimaal aan een gezonde huidflora en komt je geprikkelde huid tot rust! Serum layering is misschien wel de allerbelangrijkste stap in jouw skincare routine, want met deze stap ga je namelijk écht kracht zetten om jouw huidprobleem tegen te gaan.

Stap 3: Hydraterende en liftende oogcrème  
Fijne lijntjes, donkere kringen, wallen of verlies van frisheid en stevigheid; vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Toch kunnen we er wel wat aan doen. Voeg een oogcrème toe aan je skincare routine, het is essentieel voor het behoud van een frisse en stralende blik. De EYE+ is een hydraterende oogcontourcrème die ook nog eens extra zacht is voor de gevoelige huid rond de ogen. Hello stralende oogopslag!  

Stap 4: Anti-aging 24H gezichtscrème  
Elke huid is anders en heeft een andere dag- en nachtcrème nodig. Het is essentieel om je huid dagelijks te voorzien van een crème. Onze 24H crèmes zijn afgestemd op de verschillende behoeftes van de huid. De RECOVER+ 24H crème is de oplossing voor de droge huid, die trekkerig aanvoelt, schilfertjes heeft en er rood uitziet. Deze crème voedt, herstelt, hydrateert en geeft onmiddellijk verlichting. Jouw gestreste, droge en geïrriteerde huid zal je dankbaar zijn voor het gebruik van deze crème!

Stap 5: Spf zonbescherming  
Deze stap mag nooit ontbreken in je skincare routine, ook niet in de herfst of winter! Uv-straling is er namelijk altijd. Wist je dat 80% van huidveroudering komt door de zon? Een goede zonbescherming is daarom essentieel in je routine. De MINERAL SPF 50 is een minerale zonbescherming voor het gezicht. Deze luchtige fluïde is rijk aan natuurlijke antioxidanten. Voelt niet plakkerig, smeert fijn uit en laat geen witte waas achter.  

Vraag het jouw IK Huidspecialist!

Wil jij meer informatie over serum layering of een persoonlijk advies over de perfecte Serum Layering Routine voor jouw huid? Maak dan een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde IK Huidspecialist. Zij helpt je heel graag verder! 

Meer informatie over Serum Layering: